Acclaim på konkursens rand

Det ser ut til at spillet er over for den tradisjonsrike amerikanske utgiveren. I dag kom nyheten om at de har lagt ned virksomheten ved to av sine studioer.

Acclaim har i lengre tid slitt med å tjene penger, og i tillegg har de problemer med å betale gjelden sin. Selskapet har en gjeld på 30 millioner dollar som skulle vært ferdigbetalt i juni, men de har i en lengre periode jobbet med å overføre denne gjelden til en annen utlåner. Hvorvidt de har lykkes med dette er ikke klart, men det som er sikkert er at tiden nå er i ferd med å renne ut.

Selskapet, som ble startet i 1987, har også mistet sin plass på NASDAQ-børsen i USA, da det ikke lenger klarer å oppfylle de krav som stilles til selskaper oppført på NASDAQ. Acclaim har jobbet med å få orden på denne situasjonen, men det ser ikke ut til at selskapet har funnet noen løsning enda.

Det verste er imidlertid at selskapet nå har lagt ned to viktige studioer. I går kveld ble Acclaim sitt Texas-studio stengt, og i dag tidlig ble dette fulgt av det Manchester-baserte studioet til selskapet. Det europeiske hovedkontoret i Kensington svarer ikke på telefoner, så det er uklart hva som hender der. Det er heller ikke klart hvilke konsekvenser disse nedleggelsene får for Acclaim sine kommende spill.

Dermed ser det ut til at Acclaim blir det neste offeret for den knalltøffe konkurransen i spillindustrien. Dessverre er de langt fra det eneste selskapet som sliter for tiden, og det er mange som venter på at andre utgivere vil lide samme skjebne i løpet av tiden som kommer.

Siste fra forsiden