Activision-grunnlegger med Kickstarter-spill

Nytt jungeleventyr fra mannen bak Pitfall!

I 1979 var David Crane en av grunnleggerne av verdens første uavhengige utgiver av konsollspill, nemlig Activision. Her lagde han flere suksessrike spill, inkludert Pitfall! – kjent som det første plattformeventyret noensinne. Pitfall fulgte en Indiana Jones-aktig helt ved navn Pitfall Harry, på todimensjonale eventyr i livsfarlige jungelmiljøer. Ifølge David Crane lå det på toppen av bestselgerlisten i USA i hele 64 uker.

David Crane forlot etter hvert Activision, som etter hvert fikk nye folk i ledelsen og utviklet seg til den giganten vi kjenner i dag. Men nå ønsker Crane seg tilbake til spillindustrien, og passende nok har han lyst til å lage et nytt plattformeventyr satt til lekre, men livsfarlige, jungelmiljøer. Spillet har ikke fått noe navn enda, men går under kodenavnet JungleVenture.

Det nye spillet vil bruke kombinere ny teknologi med tradisjonelt spilldesign, og vi loves levende miljøer, en spennende handling og et spill som skal være lett å sette seg inn i men forhåpentligvis vanskelig å sette fra seg.

Commodore 64-versjonen av Pitfall!

I den forbindelse har han startet et Kickstarter-prosjekt for å samle inn hele 900 000 dollar (5,3 millioner kroner). Prosjektet har hatt en litt laber start, men har 33 dager igjen å nå det ambisiøse målet sitt på. Hva som skjer hvis ikke Kickstarter-bidragene strekker til er ukjent, men forhåpentligvis finnes det alternative inntektskilder for teamet.

David Crane er forøvrig ikke det eneste nostalgiske navnet som har dukket opp på Kickstarter i det siste. Cinemaware, selskapet bak klassikere som It Came From the Desert, Defender of the Crown og King of Chicago, ønsker å lage en nyversjon av deres spennende sjangerblanding Wings. Det trenger de 350 000 dollar (2 millioner kroner) for å gjøre, og de har 28 dager igjen å nå målet på.

Flere veteraner har hatt suksess på Kickstarter i det siste halve året. Tim Schafer lager nytt eventyrspill med Kickstarter-budsjett, detektiven Tex Murphy vender tilbake, Carmageddon får nyversjon, det postapokalyptiske rollespillet Wasteland får oppfølger og folkene bak Space Quest-serien vender tilbake til rommet. I skrivende stund samles det også penger til et nytt Giana Sisters-spill.

Les også: Historien om verdens største spillutgiver
Les også: Kickstarter takker Double Fine


Siste fra forsiden