Activision kjøper Bizarre Creations

Activision har snappet opp utviklerne av Project Gotham Racing-serien.

Gode bilspill er fortsatt populære på markedet. Racing-sjangeren utgjør rundt ti prosent av det totale spillmarkedet og omsetter for oppimot åtte milliarder kroner i året. Derfor er det kanskje ikke så rart at Activision vil sikre seg litt av denne kaka, og nå har de kjøpt opp Bizarre Creations. Bizarre er kjent for den kritikerroste Project Gotham Racing-serien, det fargerike skytespillet Geometry Wars og actionspillet The Club.

The Club

– Bizarre Creations vil spille en viktig rolle i vår vekststrategi når vi utvikler en ny intellektuell eiendom for det viktige racing-området, utvider vår portefølje i andre sjangere og benytter deres selveide teknologi til å utvikle til flere plattformer samtidig, sier Mike Griffith, direktør for Activisions utgiveravdeling.

Activision kan ikke produsere nye Project Gotham Racing-spill, siden denne serien eies av Microsoft. Microsoft har i følge Eurogamer ingen planer om å kansellere serien, men har heller ikke kunngjort hvem som skal stå for eventuelle kommende titler. Bizarres siste spill i serien, Project Gotham Racing, blir å finne i butikkene fra 12. oktober.

Activision får heller ikke tilgang på The Club-navnet, da dette eies av Sega. Geometry Wars var Bizarres egen franchise, så denne serien eies nå av Activision. Dette inkluderer ikke utgiverretten til Wii- og DS-versjonene, som er solgt til Sierra. Oppkjøpet får ikke konsekvenser for noen av disse spillene.

Foreløpig er det annonsert at to nye spill er under utvikling som et resultat av oppkjøpet. Det ene skal være et bilspill mens det andre skal være «figurbasert».

Siste fra forsiden