Activision kjøper Toys for Bob

Utviklerne av klassiske Star Control II har nå blitt en del av Activision. For øyeblikket jobber de med konsollversjonene av Madagascar og en uannonsert tittel.

Toys for Bob er en relativt liten spillutvikler basert i California. Selskapet har vært i bransjen i en årrekke, og har produsert titler som Pandemonium, The Horde og The Unholy War. De mest kjente spillene deres er imidlertid Star Control I og II, som begge ble utgitt av Accolade.

Activision og Toys for Bob har jobbet sammen siden 2002, og for tiden jobber utvikleren med konsollversjonen av Madagascar. De arbeider også med en ikke-annonsert tittel som skal lanseres av Activision i 2007. Dette er sannsynligvis det superhemmelige prosjektet de har snakket om i omtrent et år, og som mange håper vil være en slags etterfølger til Star Control II.

Star Control II regnes fortsatt for å være et av tidenes absolutt beste spill, og er en spennende blanding av action, strategi og eventyrspill. Historien starter flere år etter at menneskene, sammen med en rekke andre allierte raser, tapte en enorm krig mot en rase med insektslignende romvesener kalt Ur-Quan. Du må lede kampen for frigjøring ved å samle sammen nødvendige ressurser, finne og forhandle med mulige allierte og kjempe mot Ur-Quan og deres slaveraser.

Spillets velfortjente klassikerstatus har det fått på grunn av den intrikate og velskrevne historien, det åpne, ikke-lineære gameplayet og den fantasifulle musikken. I tillegg blandet det sjangere på en måte som sannsynligvis ville vært uhørt i dagens marked. Hvis du har lyst til å teste spillet, kan du laste en ny Windows-versjon ned gratis (med utviklernes velsignelse) ved å følge lenken nederst.

Det anbefales forøvrig at du stikker innom det rimelig unike nettstedet til Toys for Bob for å se hva de har å by på.

Siste fra forsiden