Activision-sjef ønsker Call of Duty-MMO

Bobby Kotick hadde innført betalingsløsning i morgen om han kunne.

I et intervju med velrenommerte The Wall Street Journal, gjengitt i deler av Eurogamer, forteller Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick at han gjerne hadde gjort gjort serien til et massivt onlinespill i morgen.

Activision-sjef Bobby Kotick vil tjene mer penger på Call of Duty-franchisen.
Fra kommende Call of Duty: Black Ops.

– Jeg hadde gjort Call of Duty til nettbasert betalingstjeneste i morgen. Når jeg tenker på publikums interesser og hvordan man kan tilfredsstille flere spillere med mer kreative og inspirerte muligheter, så hadde jeg elsket å ha en Call of Duty-verden på nettet. Jeg tror det hadde gitt spillerne våre en mer engasjerende opplevelse, forklarer han.

Det er nok ingen tvil om at en slik tjeneste nok hadde skapt en splittelse blant spillerne, og dette er ikke første gang herr Kotick rasler med sabler.

Populær nettspilling

Og sjefen fortsetter:

– Jeg tror publikummet vårt trakter etter noe sånt. Bare se på Xbox Live, våre spillere der har spilt over 1,7 milliarder timer i flerspiller. Jeg tror vi kan gjøre mye mer for å virkelig tilfredsstille spillernes interesser. Jeg tror vi kan gjøre svært mye for å få spillene til å bli enda morsommere.

På et spørsmål om noe slikt kommer, var det en konkret herremann som repliserte:

– Forhåpentligvis.

Det er ikke godt å si akkurat hva dette skal bety, eller hvordan et slikt tilbud ender opp med å se ut. Kanskje er det snakk om en helt egen MMO-utgave innen Call of Duty-serien? Vi vet også at både Sony og EA har annonsert respektive abonnementstjenester nylig. Kanskje velger Activision også å gå ned denne stien.

Gigantutgiveren er for øvrig ikke ukjent med alternative inntjeningsmodeller. De har tidligere vært svært tydelige i forhold til å benyttte nedlastbart innhold som en solid inntektskilde, og kanskje er en abonnementstjeneste neste steg for å holde seg konkurransedyktige i en industri som stiller stadig høyere krav.

Activision har mange baller i lufta, hvor den største av de kanskje er det kommende Call of Duty: Black Ops. De har også kommende tilskudd som DJ Hero 2, Star Wars: The Force Unleashed 2 og et nytt Spider-Man-spill på vei. Vi kommer tilbake med sniktitter på flere av disse spillene i nær fremtid.

Siste fra forsiden