Age of Conan klar for Xbox 360

Microsoft har gitt Funcom klarsignal til å utvikle Age of Conan for Xbox 360.

I en pressemelding i går, fortalte den norske utvikleren Funcom at Microsoft godkjenner utviklingen av storsatsning Age of Conan for Xbox 360. Dermed er Funcom offisielt i gang med å utvikle det massive onlinespillet for konsoll.

Skjermbilde fra PC-versjonen.

– Dette er viktig steg for Funcom. Det faktum at vi nå får sjansen til å utvikle Age of Conan for Xbox 360 medfører tilgang til et helt nytt og større MMO-marked. Det raske og innovative kampsystemet i Age of Conan passer perfekt for et krevende konsollpublikum, forteller Trond Arne Aas, administrerende direktør i Funcom.

Windows-versjonen av Age of Conan er en såkalt "Showcase Title" for Windows Vista, både fordi Microsoft har stor tro på det, og fordi det skal vise kapasiteten i DirectX 10 og Windows Vista. Spillet skryter av en blanding av en dyp, historiedrevet enspilleropplevelse som etter hvert går over til en brutal flerspilleropplevelse mot slutten av spillet. I enspillerdelen får du muligheten til å bygge opp karakteren din og forberede deg på eventyret som venter på nettet.

– Vi har tro på at de fantastiske onlinekapasitetene til Xbox 360 passer svært godt for massive onlinespill som Age of Conan, og som en av en håndfull offisielt godkjente MMO-titler for konsollen, sikter vi mot å lage en unik, brutal og kraftfull spillopplevelse på nettet, legger Aas til i pressemeldingen.

Spillet lover å tilby en troverdig versjon av det mørke fantasyuniverset til Robert E. Howard - en verden full av ondskapsfulle guder, mytiske monstre, tapte sivilisasjoner og en menneskerase som sliter for å overleve. Spillet blander de beste elementene fra actionspill og rollespill, og kommer med et kampsystem hvor spilleren kan kontrollere våpenet sitt i sanntid.

Mer konkret informasjon om Xbox 360-versjonen av Age of Conan, inkludert lanseringstidspunkt og skjermbilder, vil kunngjøres på et senere tidspunkt. PC-versjonen er ventet i butikk i løpet av andre kvartal 2007. PC-tilhengere trenger imidlertid ikke å bekymre seg for at noe må ofres for at Age of Conan skal bli et multiplattformspill.

– Age of Conan er designet og utviklet for PC-en. Vi har sagt at spillet kan kjøres på ulike konsoller, og vi har også gitt PC-spillere muligheten til spille med gamepad, men hele spillet er i praksis utviklet for PC-en så det er ikke snakk om at PC-spillere skal lide for en eventuell portering til konsollene, fortalte produktsjef Erling Ellingsen i Funcom i et intervju på Gamer.no i november.

For mer informasjon om Age of Conan, anbefaler vi en titt på del 1 og del 2 av vårt omfattende leserintervju, samt en sniktitt fra oktober.

Siste fra forsiden