Aladdin The Lion King

Aladdin og The Lion King "pusses opp", men grafikken blir den samme

Kommer ikke lenge etter at PC-versjonene ble fjernet fra GOG i sommer.

Etter at prosjektet lekket sent tirsdag kveld har Digital Eclipse og Nighthawke Interactive bekreftet at det kommer en oppusset samlepakke av plattformspillene The Lion King og Aladdin. Spillpakken, som har den noe kronglete tittelen Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King, slippes i høst til PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch og PC. Pakken skal koste om lag 200 til 250 kroner.

Aladdin.
Disney

De to spillene skal få en haug av nye egenskaper i tråd med det oppussingsarbeidet Digital Eclipse har gjort for andre titler tidligere. Det betyr ting som en egen seksjon for bakommateriale, helt fri lagring når som helst, en spoleknapp som lar deg både spole tilbake og frem i tid og en drøss med forskjellige grafikkfiltre.

I tillegg inneholder pakken tre versjoner av de to spillene. Til Aladdin får man en Sega Mega Drive-versjon, en Game Boy-versjon og en Super Game Boy-versjon. The Lion King har derimot en Super Nintendo-versjon, en Sega Mega Drive-versjon og en Game Boy-versjon.

Det ut til at grafikken i spillet ikke pusses opp, og at man heller lener seg på filtre for å skalere opp det hele. Så for dem som er glad i piksler: wohooo.

Du kan se en trailer som viser frem mye av dette øverst i artikkelen.

Ikke SNES-Aladdin

Vel å merke er det kun PC- og Sega Mega Drive-versjonen av Aladdin som er inkludert i pakken, mens Super Nintendo-utgaven – som ble utviklet av Capcom – ikke er å spore. Det er altså spillet der Aladdin svinger med sverd som er inkluder i denne pakken, ikke det andre spillet.

The Lion King.
Disney

Pakken inneholder også en Final Cut-versjon av Aladdin som ikke har vært utgitt før, samt en Aladdin-demo som ble vist frem på ulike messer før spillet ble sluppet.

Aladdin ble utviklet av Virgin Games og sluppet i 1993, og er basert på animasjonsfilmen med samme navn som kom ut året før. Artig nok fikk utviklerne tilgang på Disneys animatører, noe som vises i den – til 1993 å være – spenstige animasjonen.

The Lion King er på mange måter en oppfølger til Aladdin, noe av de samme animasjonsteknikkene som ble etablert i forløperen. Denne gangen var det dog Command & Conquer-studioet Westwood som ledet utviklingen. Disney bistod også her med animasjoner, og spillet inneholder faktisk et par elementer som ble kappet fra filmen før den ble slippet.

Begge spillene var for øvrig tilgjengelig i sin opprinnelige DOS-form på GOG.com og Steam fra før av, men ble plutselig fjernet i sommer. Dette er veldig synd, siden PC-utgavene faktisk var hakket hvassere enn Sega Mega Drive-versjonene.

LES OGSÅ: Hva går tapt når vi «oppgraderer» spill?

Siste fra forsiden