Podkast

Retro Crew - Episode 0 (Pilot)

Alt det beste og verste fra Sega Mega Drive

Retro Crew feirer 100 episoder med den «glemte» pilotepisoden.

Sega Mega Drive.
Evan Amos, Wikimedia.org

Visste du at Retro Crew rundet episode 100 sist uke? Helt siden gjengen snakket om Super Nintendo i første Retro Crew-episoden 10. september 2012 har Rad Crew-gjengen underholdt både oss i Gamer.no og dere lyttere med dypdykk i spillhistorien.

Alt begynte med Sega Mega Drive

Som alt annet på 90-tallet var Sega Mega Drive rimelig... rad. (Video: sdaonline, Youtube)

Det sikkert ikke veldig mange vet er at de erfarne podkasterne også spilte inn en pilotepisode om konsollen Sega Mega Drive før samarbeidet med Gamer.no ble ferdigstilt. Som du kan høre i åpningsminuttene var faktisk planen den gang å kalle showet noe helt annet, nemlig Telefragged. Det er denne til nå uhørte prøveepisoden vi serverer denne uken, noe som forklarer hvorfor vert Jostein Hakestad på ett tidspunkt lurer på om han har lov til å banne eller ikke. Startskuddet delte han med Stian Askeland og Are Ness Fløgstad.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

De fleste husker nok Sega Mega Drive som konsollkonkurrenten til Super Nintendo, med spillserier som Sonic the Hedgehog, rollespillserien Phantasy Star og mer snodige påfunn som Ecco the Dolphin. De svipper også innom alt ekstrautstyret man kunne stable på konsollen etter hvert, slik som CD-driven og 32X. Lydbrikken i konsollen førte også til en mer røff lyd enn sin konkurrent, noe gutta tar opp helt til slutt.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

– Dreamcast gjorde alt riktig
Lion King var et overraskende godt lisensspill

De beste tittelskjermene

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden