Demo: Katamari Forever

Alt på en ball

PlayStation 3-eiere kan nå teste det nyeste innen ballrulling.

Katamari er en serie merkelige spill hvor målet er å bygge opp diverse himmellegemer. Hvordan gjør man det? Ved å sanke sammen alt slags skrot i en diger ball og slenge den opp på himmelen. Du starter i det små ved å rulle sammen penner, katter stoler og lignende, og avslutter med å rulle sammen kontinenter.

Byen må ofres for stjernehimmelens skyld

Katamari Forever er det seneste tilskuddet til serien, og PlayStation 3-eiere kan nå teste om ballrulling og samlemani er noe for dem ved å laste ned en fersk demo fra PlayStation Network. Demoen byr på to av brettene fra fullversjonene, og lar deg spille som den lille prinsen, som er seriens hovedperson, eller en av hans sju søskenbarn. I det ene brettet må du vekke en ørken til live igjen ved hjelp av ball med sprinkelanlegg, og på det andre må du i tradisjonell Katamari-stil rulle sammen nok leker til å lage en satellitt.

Fullversjonen omhandler prinsens forsøk på gjenoppbygge universet etter alle stjernene forsvinner og hans far, Kongen av Hele Kosmos, havner i koma. Prinsen løser selvsagt problemet ved å rulle baller i all slags merkelige situasjoner, og denne gangen blir det flere forskjellige typer baller med unike egenskaper enn i noe tidligere Katamari-spill. Spillet har også flere ny grafikkstiller å velge mellom, og byr på lokal eller nettbaser flerspilling.

Katamari Forever skal ligge i butikkhyllene neste fredag.

Siste fra forsiden