Amerikansk priskutt for Xbox 360

Microsoft bekrefter at de vil kutte Xbox 360-prisene i Nord-Amerika.

Xbox 360 ligger fortsatt på topp i forhold til konsollsalg for «nestegenerasjonskonsoller» (et begrep det strengt tatt er på tide å legge bak seg), men Nintendo har nesten spist opp hele forspranget Microsoft fikk etter å ha lansert konsollen omtrent ett år tidligere.

Om dette er grunnen til at Microsoft nå har kunngjort et priskutt på Xbox 360 i Nord-Amerika vet vi ikke, men med eksklusive titler som Halo 3 og Project Gotham Racing 4 er det tydelig at Microsoft satser knallhardt på systemet denne høsten.

Etter at priskuttet trer i kraft innen 14. august vil Elite-modellen selges for cirka 450 dollar (2600 kroner), Premium-modellen vil koste ca. 350 dollar (litt over 2000 kroner), mens Core-modellen får en utsalgspris på cirka 280 dollar (omtrent 1600 kroner). Den nyannonserte Halo 3-modellen vil selges for ca. 400 dollar (litt i overkant av 2300 kroner).

Microsoft har for øyeblikket ikke kunngjort noe priskutt for Europa, men europeiske gamere blir utvilsomt skuffet om den amerikanske giganten ikke kutter prisen i vår del av verden også. En talsmann fra Microsoft hadde følgende å si til GamesIndustry.biz:

– Denne kunngjøringen gjelder bare de amerikanske prisene. Vi har ikke kunngjort noen prisendringer for Europa.

Merk at den amerikanske Xbox 360-prisen i utgangspunktet var lavere enn den europeiske, så om Microsoft velger å kutte prisene i vår del av verden, er det lite sannsynlig at de nye europeiske prisene blir like lave som de nye amerikanske prisene.

Siste fra forsiden