Apex Legends - sesong tre

Apex Legends' nyeste sesong byr på store endringer – se hva som er nytt

EA

Tirsdag kveld sparket Respawn i gang den tredje sesongen med Apex Legends. De største nyhetene er selvfølgelig helten Crypto og kartet World's Edge, men utvikleren har også pakket inn en haug med andre små og store endringer.

Drone til besvær

På spillets offisielle Reddit-kanal la Respawn ut oppdateringsnotatene for sesong tre, som for ordens skyld går under navnet Meltdown.

Møt Crypto, Apex Legends' nyeste helt. (Video: EA)

Her, samt i en trailer som du kan se i videovinduet til høyre, viser teamet omsider frem hva Crypto kan gjøre. Helten kan sende ut en drone for å speide områder fra oven. Dronen gir informasjon om fiender til både Crypto selv og til de andre på laget hans. I tillegg kan dronen plukke med seg «respawn»-bannere fra døde medspillere, slik at man ikke trenger å ta like stor risiko for å hente dem selv.

Cryptos Ultimate-angrep er en elektromagnetisk puls som fyres av fra dronen. Denne slår ut feller, skader skjold og senker farten på alle motspillere som befinner seg nærme nok i det den går av. En ny meta for spillet har enda ikke hatt tid til å utvikle seg, men det er naturlig å tro at Crypto kan bli viktig i kampen mot spesielt Wattson.

Øvrige helter har også gjennomgått en overhaling, der for eksempel Gibraltars og Bangalores evner blir mer effektive, mens Pathfinder svekkes noe.

En helt ny jord

Spillere som hopper inn i Apex Legends den neste tiden vil oppdage at kampene finner sted på et helt nytt kart. World's Edge heter området, som kombinerer ild, is, rasende tog, åpne landskap og ruvende skyskrapere.

Her er det nye Apex-kartet – World's Edge.
EA

Som Respawn forteller er Kings Canyon fullstendig fjernet fra kartrotasjonen, slik at man kun får spille på World's Edge. Utvikleren har så langt ikke helt bestemt seg for når eller hvordan det opprinnelige Apex-kartet skal reintroduseres.

Foruten helt og kart skilter sesong tre med det nye våpenet Charge Rifle, en skarpskytterrifle som blåser fiender i fillebiter etter den har fått ladet seg opp. Andre våpen har gjennomgått endringer, som redusert magasinstørrelse på R-99, mindre kulespredning for Mozambique og mer skade for G7 Scout.

Av gjenstandene man finner på slagmarken er både Disruptor Rounds og Skullpiercer Rifling fjernet. Inn kommer Anvil Receiver og Double Tap Trigger, som justerer effektiviteten til henholdsvis Flatline og R-301 (Anvil) og G7 Scout og EVA-8 Auto (Double Tap).

Gull alt som glimrer

Les også
Anmeldelse: Apex Legends

Videre har Respawn omsider endret på gullskjoldet, noe fans har bedt om i lang tid. Tidligere ga denne en «executioner»-effekt, som fylte opp spillerens skjold om man henrettet en motspiller. Denne effekten gjelder nå for alle helter, uansett hva slags skjold man har.

I stedet gir gullrustningen raskere bruk av førstehjelpsutstyr, noe som tidligere fulgte med gullryggsekken. Sekken får i stedet en «Guardian Angel»-effekt, som gir medspillere økt helse og skjold når du plukker dem opp.

Battle-passet for sesong tre byr på et lass med kosmetikk. (Video: EA)

Ellers får spillere nye måter å uttrykke seg i kampens hete. Dette inkluderer flere valgmuligheter til ping-hjulet, som blant annet lar deg rope nedlatende replikker så motstanderen kan høre det.

Både replikker og haugevis med andre kosmetiske gjenstander blir tilgjengelige via spillets nyeste battle pass. Har du Origin Access Premier får du passet med på kjøpet, men ellers må du opp med lommeboken.

Du kan lese mer om disse og andre endringer via Reddit.

Den nye Apex-sesongen byr også på en overhalt konkurransemodus.
Les mer om denne her »

Siste fra forsiden