Apple Arcade

Apple lanserer spilltjeneste kalt Apple Arcade

Vanligvis inneholder ikke Apples konferanser de store spillgodbitene. Denne gangen gjorde de dog et unntak, da de mandag kveld trakk sløret av Apple Arcade - en abonnementstjeneste for spill.

Planen er å tilby spill til iPhone, iPad, Mac og AppleTV en gang senere i år, og det er snakk om nedlastbare spill – altså ikke streaming. Vi vet ikke hva tjenesten skal koste, men den slippes en gang senere i år.

Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm kommer til plattformen.
Apple

Målet til Apple virker å være å servere en håndplukket liste av spill som spillere kan laste ned til enheten sin. De lovet at over 100 eksklusive titler skulle være tilgjengelig ved lansering under presentasjonen.

For å stagge kritikerne fortalte Apple også at spillene skal være helt uten annonser eller in-app-transaksjoner, noe som er et vanlig ankepunkt for dem som ikke er storfans av mobilspill.

Byr på eksklusive nye spill

Sonic greide ikke å holde seg unna.
Apple

Det mest interessante er nok smakebittraileren som ble servert. Her fikk vi vårt første glimt av en oppfølger til Beneath a Steel Sky, et lite blikk på Final Fantasy-skaper Hironobu Sakaguchis kommende Fantasia, samt spill fra Everybody Has Gone to the Rapture-utvikleren The Chinise Room og Abzû-utviklerens neste prosjekt.

Ellers nevner selskapet at de får spill fra studio som Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo games og flere.

Se et knippe av spillene i traileren øverst.

Apple forteller at de skal samarbeide med flere av de større aktørene i bransjen med spill, og at de selv skal støtte deler av utviklingen hos enkelte.

Siste fra forsiden