Apple Arcade

Norsk spill fronter Apples abonnementstjeneste

Apple Arcade lanseres neste uke.

Konseptbilde med Skate City avbildet på samtlige Apple Arcade-enheter.
Apple

Tirsdag kveld kunne Apple omsider avsløre de endelige lanseringsdetaljene for Apple Arcade. Abonnementstjenesten rulles ut til hele 150 land, inkludert Norge, den 19. september. Her til lands vil prisen ligge på 59 kroner i måneden, men en gratis prøvemåned blir tilgjengelig for alle som er interesserte.

Med Apple Arcade får abonnenter fri tilgang på en haug med eksklusive spill til iPhone, iPad, Apple TV og Mac. Ved lansering vil listen bestå av over 100 ulike titler, som alle skal leveres helt uten mikrotransaksjoner og slitsomme annonser.

Eksklusive spill

Apple har allerede vist frem noen av de kommende spillene, og denne uken bekreftet selskapet en ny ladning. Disse inkluderer et nytt Rayman, en flerspillervariant av Pac-Man og det neste rollespillet fra Square Enix.

I tillegg får abonnenter ta fatt på det norskutviklede Skate City fra Agens Games. Faktisk brukte Apple skatespillet for å illustrere at tjenesten fungerer på tvers av enheter, som du kan se i bildet over.

Les også: Norskutviklet mobilspill skal fange essensen av ekte skating »

 • Ballistic Baseball fra Gameloft er et actionpakket baseballspill som fanger den intense kampen mellom «pitcher» og «batter» i flerspillerkamper for en mot en.
 • ChuChu Rocket! Universe eksploderer i det Sega slipper de kjære ChuChu-ene løs i et univers med rare og fantastiske planer med over 100 oppgaver å løse.
 • I Exit the Gungeon fra Devolver må spillere unnslippe en grotte fra helvete, mens stadig vanskeligere hindere og fiender står i veien.
 • Overland fra Finji er et postapokalyptisk eventyr der spillere kjemper mot farlige skapninger, redder strandede reisende og jakter på forsyninger for å overleve.
 • Pac-Man Party Royale fra Bandai Namco er en ny arkadeopplevelse med en Battle-modus for fire spillere der siste Pac-Man vinner.
 • I Projection: First Light fra Blowfish, følger spillere eventyrene til Greta, en jente som bor i en mytisk skyggeteaterverden, der hun får hjelp av legendariske helter fra eldgamle kulturer.
 • I Rayman Mini fra Ubisoft har Rayman blitt krympet ned til maurstørrelse. Spillere bruker insekter, sopper og planter for å løpe gjennom verdenen så raskt som mulig og prøver igjen og igjen å oppnå den perfekte poengsum.
 • I Shantae and the Seven Sirens fra Wayforward utforsker spillere en diger sunket by og kjemper mot de syv sirener i Shantaes hittil mest spennende eventyr.
 • Skate City fra Snowman bringer kjernen fra street skating til live med multitouch-styring, i det bygatene blir den ultimate lekeplassen for skatere.
 • I Sneaky Sasquatch fra Rac7 lever spillere som en bigfoot, og gjør hverdagslige bigfoot-ting som å snike seg rundt i forkledning, stjele fra kjølebokser og piknikkurver, spille golf og mer.
 • Steven Universe: Unleash the Light er et originalt Cartoon Network-spill, skrevet av Rebecca Sugar, hvor spillere velger sine yndlingsfigurer, velger hvilke Gems som er i gruppen sin, låser opp kule nye evner og tar på seg alternative kostymer i det ultimate mobilrollespill.
 • Super Impossible Road fra Rogue Games er et fremtidsrettet, høyhastigshets racingspill der spillere mestrer hårnålsvinger på baner som snor seg gjennom vakre galaktiske omgivelser.
 • The Bradwell Conspiracy fra Bossa er en vakker konspirasjonseventyrthriller med en morsom vri.
 • I The Enchanted World fra Noodlecake må spillere hjelpe en ung de med å sette sammen en magisk verden som ble revet i stykker av onde krefter.
 • Various Daylife fra Square Enix er et helt nytt rollespill fra skaperne av Bravely Default og Octopath Traveler. I året 211 i den imperiske tidsalder utforsker spillere et nylig oppdaget kontinent mens de lever det gode liv i byen Erebia.

Som Apple forteller kan samtlige spill oppleves både med og uten nettverkstilkobling. Ett abonnement kan også deles mellom opptil seks familiemedlemmer, og nye spill vil introduseres med jevne mellomrom.

Apple Arcade kommer først til iOS, og blir deretter tilgjengelig på iPadOS og tvOS 30. september og macOS Catalina en gang i oktober.

Nintendo har oppgradert sin abonnementsjeneste.
Nå får du med Super Nintendo-spill i Switch Online »

Siste fra forsiden