Apple får kontrollerstøtte

Apple TV, iPhone og iPad får støtte for PlayStation 4- og Xbox One-kontrollere

Trapper opp spillsatsingen i forbindelse med Apple Arcade.

Sony, Microsoft, Gamer.no

Apple vil snart introdusere støtte for PlayStation 4- og Xbox One-kontrollere til både Apple TV, iPhone og iPad. Det kunngjorde selskapet i en pressemelding denne uken.

Apple trapper opp støtten for spill.
Apple

Støtten introduseres som del av de nye operativsystemene tvOS 13, iOS 13 og iPadOS, som etter planen vil rulles ut for tilgjengelige enheter til høsten. Via sine nettsider forteller Apple at det er de nyere Bluetooth-kontrollerne til Xbox One S som vil fungere med systemet, altså ikke de som opprinnelig ble lansert med Xbox One.

Apple har tidligere tilbudt kontrollerstøtte for flere av sine enheter, men til nå har det vært begrenset til de lite utbredte variantene inkludert i «Made for iPhone/iPod/iPad»-programmet. Hvorvidt PlayStation 4- og Xbox One-kontrollerne vil fungere med alle spill eller kun vil rulles ut for kommende titler gjenstår å se.

Apple Arcade

Støtten for de mer populære kontrollerne kommer i forbindelse med lansering av Apple Arcade. Selskapets abonnementstjeneste for spill ble kunngjort tidligere i år, og skal etter planen lanseres i løpet av 2019.

Apple Arcade tilbyr diverse spill for nedlasting til iPhone, iPad, Mac og Apple TV. Ved lansering vil tjenesten inkludere over 100 eksklusive titler som man kan spille på tvers av alle Apple-enhetene sine, og selskapet lover at alle vil være frie for slitsomme annonser og mikrotransaksjoner.

En rekke spill er allerede bekreftet, og du kan se gjennom listen via Apples nettsider. Prosjektet har blant annet fått med seg samarbeidspartnere som Konami, Sega, Annapurna Interactive og LEGO

Les også: Sony introduserer omsider PlayStation 4-fjernspilling for iOS »

Siste fra forsiden