PS4 Remote Play - iOS

Sony introduserer omsider PlayStation 4-fjernspilling for iOS

Nå kan også Apple-kunder spille via telefon og nettbrett.

Sony
PS4 Remote Play.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Sony rullet denne uken ut en ny oppdatering for PlayStation 4, som blant annet introduserer Remote Play-støtte for iOS. Funksjonen lar Apple-brukere fjernstyre konsollen fra enten en iPhone eller iPad, gjennom bruk av en gratis app.

De som ønsker å oppleve Bloodborne, God of War, Horizon: Zero Dawn eller andre PlayStation 4-titler på liten skjerm kan nå laste ned PS4 Remote Play-programmet via App Store.

Ifølge Sony trenger man en enhet med minst iOS 12.1 eller nyere, en PlayStation Network-konto og et robust trådløst nettverk. PS4 Remote Play kan ikke spilles over mobilnett, og den støtter heller ikke bruk av DualShock 4-kontrollere.

PS4 Remote Play.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Spilling gjør du med berøringskontrollene på skjermen. Selv på en liten iPhone har Sony klart å trøkke inn alle de nødvendige knappene, og du kan spille i enten portrett- eller landskapsorientering.

Fjernspilling på PlayStation 4 ble først introdusert med PlayStation Vita, før funksjonen også ble tilgjengelig på PC og Mac i 2016. En Android-versjon eksisterer også, men foreløpig er den kun tilgjengelig på Sony-telefoner.

Ved siden av fjernspilling byr den nyeste PlayStation 4-oppdateringen også på litt enkel knappekonfigurering. Mens vestlige spill gjerne bruker X-knappen for å gjøre menyvalg og lignende, er det O-knappen som er standard i Japan. Nå kan du selv gå inn i konsollmenyen og velge hvilken du ønsker å bruke.

Valve fikk ikke slippe sitt fjernspillingsprogram på iOS.
Steam Link-appen ble først godkjent, men så ombestemte Apple seg »

Siste fra forsiden