Beneath a Steel Sky

Beneath a Steel Sky får oppfølger

Skaperne Charles Cecil og Dave Gibbons er med.

Mandag kveld trakk Apple – av alle – sløret av Beyond a Steel Sky, en oppfølger til Beneath a Steel Sky. Her er det snakk om en oppfølger med 3D-grafikk og en ny historie som plukker opp tråden like etter slutten av det første spillet. Du kan se en trailer i videoen over.

Bak roret hos Revolution Software finner vi de to opprinnelige skaperne av 1994-spillet, Charles Cecil og Dave Gibbons, som i videoen over gir inntrykk av at de fortsetter mye av den samme stilen som var på plass i det første spillet. Vi aner likevel konturer av mer tidsriktig tematikk. Vi får også denne gangen følge ingeniøren Robert Foster.

Apple

– Charles og jeg har snakket om å gå tilbake til Beneath a Steel Sky-universet mange ganger opp gjennom årene. «Fake news», polariserte synspunkter, sosial kontroll – verden er forvirrende – vi ble enige om at dette var den riktige tiden for Robert Foster å ta en tur tilbake til og «beyond that Steel Sky», sier Gibbons om tematikken i en pressemelding.

Spillet ble annonsert som en del av Apple Arcade-avdukingen, sammen med et knippe andre spill. Spillet kommer til Apple Arcade, men ifølge en pressemelding sendt ut samme kveld kommer spillet også til PC og konsoller.

LES OGSÅ: Historien bak ScummVM »

Planlagt en god stund

Apple

En Beneath a Steel Sky-oppfølger har faktisk vært på planleggingsbenken i flere omganger.

Vi skrev allerede i 2012 om et prosjekt, da Kickstarter-kampanjen til Broken Sword 5 nådde mellommålet der utvikleren lovet å slippe en oppfølger. Ni år etter virker det som om ting er på vei, altså.

LES OGSÅ: Spill som fortjener oppfølgere - Beneath a Steel Sky er ett av dem »

Siste fra forsiden