Anmeldelse

Aquanox

Året er 2666. Selv om du er langt inne i fremtiden foregår ikke handlingen ute i verdensrommet. Menneskene og mange andre raser er blitt tvunget ned i dypet av en atomkrig som utslettet jordens overflate. Dette er fortsettelsen på spillet Archimedean Dynasty som ble utgitt i 1996. Spillet gjorde seg ikke veldig bemerket, men tydeligvis nok til at Massive Development bestemte seg for å lage en oppfølger.

Side 1
Side 2
Side 3

Multiplayer
Etter en del timers trening var det på tide å teste multiplayer. Det var 8 servere aktive uten passord, og null spillere! Jeg som hadde gledet meg til å le rått av ubåter som synker ned mot bunnen. Den gang ei. Da var siste utvei å starte opp egen server. Dette var veldig enkelt, og serveren var oppe og gikk etter ca. 2 minutter. Det som ikke var så moro var at Aquanox også krever et unikt serienummer pr. bruker i LAN. Til og med serveren må ha eget. Heldigvis hadde jeg ett i reserve, så da var det bare å gyve løs på kompissen. Dette ble ingen "aha"-opplevelse, men det var moro i seg selv. Den største forskjellen fra singelplayer til multiplayer er at du starter med en ubåt nesten fri for våpen og skjold. Dette må du samle opp mens spillet pågår. En fin liten forandring som gjør spillet litt mer utfordrende. Skulle ønske jeg kunne skrevet mer om Internett-egenskapene til Aquanox, men siden det ikke var noen online de gangene jeg prøvde, blir det litt slapt. Ikke akkurat det jeg hadde forventet meg der.

Konklusjon
Aquanox er langt fra et dårlig spill. Bare noen irriterende elementer her og der som ikke hører hjemme. Grafikken er med på å dra dette spillet kraftig opp. Det at selve spillet er lett å sette seg inn i uten en hel masse knapper og instillinger, gjør det også bedre. Spillet avsluttes noen ganger helt uten forvarsel, hvilket tyder på at noe er galt. Ved flere anledninger skjedde dette mens jeg spilte. En smule irriterende hvis du nesten er ferdig med et brett du har strevd lenge med. 8 servere med null spillere taler vel for seg selv når det gjelder multiplayermulighetene. Det er ikke mange som spiller Aquanox på Internett! Instillinger i spillet er det nok av. Du kan konfigurere lyd, bilde og kontrollere. Hva mer kan man forvente seg? For de mer hardbarka spillerene, kan AquaMark være et navn å merke seg. Her har du muligheten til å yeste ytelsen på maskinen din skikkelig via Aquanox. Du kan teste alle mulige oppløsninger, legge til 40 MB textures osv. Dette programmet er ikke på markedet enda, men vi håper det kommer snart.Så alt i alt er Aquanox et fint tidsfordriv. Kanskje ikke det mest trendsettende spillet på markedet, men definitivt verd en liten titt.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden