Ark: Survival Evolved-utviklere bytter ut dinosaurer med sjørøvere

Atlas er et enormt nettrollespill som plasserer 40 000 spillere i samme verden.

En håndfull av utviklerne bak overlevelsesspillet Ark: Survival Evolved har dannet et nytt studio, kalt Grapeshot Games. Denne uken viste teamet frem sitt første prosjekt, og det mangler slettes ikke på ambisjon.

Plass til mange

Atlas blir stort. Veldig stort.
Grapeshot Games

Atlas, som spillet skal hete, er et gigantisk nettrollespill som lar svimlende 40 000 spillere myldre omkring i samme verden. For å ha plass til så mange må verdenen naturlig nok være romslig, og Grapeshot lover over 700 unike landmasser fordelt på 45 000 kvadratkilometer. Dette er svære greier, med andre ord.

Hva selve spillopplevelsen angår ser Atlas ut til å kombinere sjørøverliv med monsterjakt. Spillere få seile på bøljan blå, enten alene eller sammen med venner, og kan bedrive alt fra skattejakt og basebygging til kamp mot både datastyrt motstand og andre spillere.

Ifølge utvikleren kan absolutt alt i spillet strides om og stjeles, inkludert andre spilleres skip, mannskap, kjeledyr, fort, landområder og skatter. Hvorvidt spiller-mot-spiller-kamper alltid er på, eller om man må melde seg inn slik som i andre nettrollespill er uvisst.

Oppdrag og figurutvikling

Spillere få gå løs på en rekke oppdrag, bekjempe monstre og jakte på skatter.
Grapeshot Games

Ved siden av alle de vilkårlige pirateventyrene man kan begi seg ut på, skilter Atlas med et lass med større og mindre oppdrag. Underveis bygger man opp figuren sin, og får tilpasse den etter hvilken spillestil man ønsker og hvorvidt man velger å være en barmhjertig eller ondsinnet pirat.

Atlas kommer til Early Access på Steam den 13. desember, og til Xbox One via Preview-programmet tidlig i 2019. En endelige lanseringsdato er ikke fastsatt, men planen er å ligge i Early Access i omtrent to år, forteller Grapeshot.

Det hele kan minne om et mer ambisiøst Sea of Thieves.
Rares sjørøverspill får snart en konkurransedrevet modus »

Siste fra forsiden