Assassin's Creed-sidesprang blir tredelt

Assassin's Creed Chronicles blir tredelt

Det neste snikmorderspillet tar turen til Kina, India og Russland

Det sideskrollende actionspillet Assassin's Creed Chronicles: China begynte sine dager som en del av sesongpasset til Assassin's Creed: Unity. Sesongpasset ble kansellert som følge av Unitys mange tekniske problemer, men Ubisoft lovte at vi fortsatt kunne vente oss Chroncles-spillet.

Nå har selskapet annonsert flere detaljer rundt spillet, som har vokst til å bli et episodebasert eventyr i tre deler.

Tre land, tre snikmordere

I Kina møter vi Shao Jun.

Spillets første episode, Chronicles: China, tar oss med til Kina i 1526, der Ming-dynastiet står for fall. Her møter vi Shao Jun, kjent fra den animerte kortfilmen Assassin’s Creed Embers, som har vendt tilbake til sitt hjemland for å gjenoppbygge Kinas snikmoderbrorskap.

Fra Kina går turen videre til India i spillets andre episode. Året er 1841 og landet preges av en konflikt mellom Sikhriket og Det britiske Østindiske kompani. Midt i konflikten finner vi snikmorderen Arbaaz Mir som må stjele tilbake en mystisk gjenstand fra tempelridderne.

Spillet ender til slutt i Russland i 1918, der bolsjevikene har tatt makten. På oppdrag for snikmorderbrorskapet blir Nikolai Orelov vitne til at tsar Nikolaj II og hans familie blir myrdet. Orelov klarer å redde prinsesse Anastasia, og sammen må de flykte før tempelridderne får tak i dem.

Hver snikmorder har sin egen kampstil.

Spillets første trailer, som du kan se nedenfor, byr på en kort introduksjon til de tre hovedpersonene og viser glimt av landene vi får besøke. Hver episode blir et frittstående eventyr, men alle tre knyttes sammen gjennom historiene de forteller.

Plattformspill i 2,5D

Som vanlig kan vi vente oss sniking, klatring og mål som skal elimineres, men de store, åpne verdenene byttes ut med sideskrollende plattformbrett i såkalt «2,5D». Verdenene er bygd opp av for-, midt- og bakgrunner som spillere hele tiden må navigere mellom, melder Ubisoft.

Ved å velge riktig vei kan snikmorderfiguren din ta seg usett frem til målet sitt, men ikke fortvil om du blir oppdaget. Ubisoft lover et stort utvalg av våpen, og hver snikmorder har sin egen kampstil som du får utforske etter hvert som du blir bedre kjent med dem.

Chronicles: China lanseres allerede 22. april og blir gratis for alle some kjøpte sesongpass til Assassin's Creed: Unity før det ble kansellert. De to neste episodene er ventet i løpet av året, men er ikke inkludert i sesongpasset. Spillet blir tilgjengelig på PlayStation 4, Xbox One og PC.

Snikmorderserien blir ikke avsluttet med det første.
Ubisoft har lagt planer for 20 år til med Assassin’s Creed »

Les også
Anmeldelse: Assassin’s Creed Chronicles: China
Assassin's Creed Chronicles tar turen til Kina, India og Russland. (Video: Ubisoft)

Siste fra forsiden