Atari selger Shiny

Atari har solgt Matrix-utvikler Shiny Entertainment til Foundation 9, mens EA har fullført sitt oppkjøp av Digital Illusions.

Franskeide Atari har lenge hatt finansielle problemer, og som resultat av dette har de solgt flere studioer og franchiser til andre utviklere og selskaper. I går ble det klart at det amerikanske studioet Shiny Entertainment har blitt solgt til Foundation 9, den største uavhengige spillutvikleren i USA. Foundation 9 eier allerede studioer som Backbone Entertainment, Digital Eclipse og The Collective.

Atari kommer til å beholde det Shiny jobbet med, samt de intellektuelle rettighetene til Shinys spill. Shiny startet som en uavhengig utvikler, og gjorde seg et navn takket være spill som MDK, Sacrifice og Earthworm Jim. Etter at Atari kjøpte studioet har de stått for en serie Matrix-spill, som har vært store salgssuksesser, men som stort sett har fått middelmådig omtale av pressen og spillere.

Et helt annet sted i spillindustrien har Electronic Arts sitt oppkjøp av den svenske superutvikleren Digital Illusions blitt fullført, etter flere forsinkelser og problemer. EA har møtt mange hindringer på veien, blant annet fordi flere av aksjonærene opprinnelig ikke ville selge seg ut til den amerikanske giganten.

Digital Illusions startet sin karriere med tre klassiske flipperspill (Pinball Dreams, Pinball Fantasies og Pinball Illusions), før de begynte å lage spill i flere ulike sjangre. Utenom Battlefield-serien, er de mest kjent for bilspill som Motorhead, Rallisport Challenge og Midtown Madness 3. I fremtiden vil de fortsette å lage Battlefield-spill, samt "nye produkter" for PC, konsoll og andre plattformer.

Siste fra forsiden