Atari stenger Legend Entertainment?

Etter nesten femten år i bransjen ser det ut til å være slutt for utviklerne av Unreal II.

Fredag var siste dag på jobben for de fleste ansatte hos Legend. Atari har ikke bekreftet at de har stengt dette tradisjonsrike studioet, men alt tyder på at informasjonen er korrekt. Legend-veteranen Glen Dahlgren har blant annet uttalt på Shacknews sitt forum at han er overrasket over det som er skjedd, og synes det er trist at folkene i Legend aldri skal lage spill sammen igjen.

Legend ble grunnlagt i 1989 av Bob Bates og Mike Verdu. Selskapet spesialiserte seg på eventyrspill, og ble etter hvert sett på som Infocom sin arvtaker. Spillene til Legend hadde grafikk, men krevde at brukeren skrev inn kommandoer ved hjelp av tastaturet. Blant de titlene som huskes i eventyrspillmiljøet kan vi nevne Spellcasting-serien, Eric the Unready og de to Gateway-spillene, som må regnes som to av tidenes beste eventyrspill.

Legend gikk lenge mot strømmen, og holdt seg til slike tekstbaserte spill helt til Companions of Xanth kom ut i 1993 med et fullstendig grafisk brukergrensesnitt. Selskapet fortsatte å lage eventyrspill helt til 1998, og de mest kjente titlene inkluderer Callahan's Crosstime Saloon, Sword of Shannara og Star Control 3. I 1998 ble selskapet kjøpt av GT Interactive, som igjen ble kjøpt av Infogrames (Atari). I de senere årene har Legend stått for titler som The Wheel of Time og Unreal II: The Awakeing. Unreal II XMP, som akkurat er utgitt som en gratis tilleggspakke til Unreal II, ble sannsynligvis Legend Entertainments siste produkt.

Siste fra forsiden