Atari inviterer til nostalgifest

Atari inviterer til nostalgifest

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Amerikanske Atari er blant pionérene i spillbransjen med noen av industriens aller eldste titler på merittlisten. Selskapet har allerede sluppet en samlepakke med gamle klassikere til Nintendo DS, og nå er de også i gang med sin planlagte serie av retro-titler til Playstation Network.

Til sammen 11 Atari-klassikere skal slippes digitalt i løpet av de kommende ukene til både PS3 og PSP, og de tre første spillene i rekken blir Pong, Missile Command og Centipede som alle nå er tilgjengelige for nedlasting.

Det tennis-aktige spillet Pong er kjent som et av de første videospillene som ble laget og dukket opp i arkadehallene så tidlig som i 1972, mens Missile Command og Centipede ble lansert i 1980 og er vertikale skytespill hvor man skal forsvare seg mot henholdsvis raketter og insekter.

Spillene blir tilgjengelige både i originalversjon og i grafisk oppdaterte utgaver. I tillegg skal det bli mulig å låse opp hele 50 Atari 2600-titler for enda mer retro-moro.

Se for øvrig hjemmesiden for mer informasjon.

Les også: Klassisk skytespill kan stå opp fra de døde
Les også: Gran Turismo 5 er sendt til trykkeriet
Les også: Nye Goldeneye er rett rundt hjørnet

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen