Konami med Irak-krig

Atomic Games står bak

Seks kaotiske dager i Fallujah.

Konami skal gi ut skytespillet Six Days in Fallujah, utviklet av Atomic Games. Spillet bygger på slaget Operation Phantom Fury, som fant sted i Irak i november og desember 2004.

Utvikleren har flere krigsveteraner i rådgivende posisjoner for å gjøre spillet så realistisk som mulig. Videre vil man ta i bruk dagbøker, fotografier og videoer fra tidligere marinesoldater – dette skal bli autentisk.

– Vi skal gjenskape en konkret og nøyaktig tidslinje. Vi følger flere enheter gjennom slaget, og du kan finne ut hvordan de hadde det fra dag til dag, sier Atomic-sjef Peter Tamte til Wall Street Journal.

Videoklippene fra marinesoldatene vil brukes i selve spillet. Man vil også bruke hemmelige satellittbilder for å gjøre miljøene så realistiske som mulig. Atomic Games er kjent for blant annet Close Combat-serien, og det hjelper godt på at utvikleren også lager treningssimulatorer for den amerikanske hæren ved hjelp av spillteknologi.

Six Days in Fallujah baserer seg på en helt ny spillmotor som kan vise til nesten helt ødleggbare miljøer. Spillere vil blant annet være en del av et firepersons geværlag som rett og slett skal drepe opprørere.

– Vårt mål er å gi folk innsikt i krigen, hvordan er det å være en marinesoldat i en slik konflikt? Hvordan er det å være sivilist og hvordan er det å være opprører, spør Tamat retorisk.

Spillet er forventet å komme en gang i 2010, og vil bli gitt ut på Xbox 360, PlayStation 3 og PC.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden