E3 2019 - Baldur's Gate 3 - D&D campaign

Baldur's Gate 3 får en «prequel» i form av en Dungeon's & Dragons-kampanjemodul

Det er bare å finne frem terningene og blyanten.

Carsten Tolkmit, Flickr (CC BY-SA 2.0)

Selv om Larian Studios fikk æren av å avslutte PC Gaming Show under E3 2019 med litt mer Baldur's Gate 3-snakk, var det egentlig ikke mye nytt vi fikk vite om spillet. Rollespillentusiaster spisset nok likevel ørene litt ekstra helt på tampen, da Dungeon's & Dragons-representanten kom med en liten godbit.

I september slipper Wizards of the Coasts en kampanjemodul til Dungeon's & Dragons 5th Edition som skal finne sted før handlingen i Baldur's Gate 3. Det betyr altså at du kan samle vennegjengen, fikse terninger, kapre en Dungeon Master og sette ut på eventyr rundt bordet for å få en liten smakebit på den kommende historien. Kampanjen er laget for å ta spillere fra nivå 1 til 13.

Om selve Baldur's Gate 3 vet vi fremdeles lite, annet enn at det skal komme til PC etter hvert.

Ny utvikler bak roret

Baldur's Gate 3 blir utviklet av Divinity: Original Sin-selskapet Larian Studios, og handlingen foregår 100 år etter det opprinnelige spillet. Spillet skal bruke regelsettet fra 5. utgave av Dungeon's & Dragons, men modifisert for å passe inn i spillmediet. Spillet ble avduket forrige uke med en trailer, under Googles Stadia-presentasjon.

De med god husk erindrer sikkert at Black Isle puslet med et Baldur's Gate III kalt The Black Hound, men at prosjektet ble kansellert da studioet gikk ad undas. Utgiver Interplay valgte nemlig å kutte navlestrengen i 2003, og sørget da for at studioet ble lagt ned. Ifølge USGamer bruker ikke Larian Studios noe av denne forkastede versjonen.

Les flere saker fra årets E3-messe på vår samleside »

Siste fra forsiden