Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 skal snart vises frem

Gameplay-video fra det etterlengtede rollespillet er rett rundt hjørnet.

I en YouTube-video forteller Larian Studios at deres kommende rollespill Baldur's Gate 3 skal vises frem neste uke. Demonstrasjonen skal skje i en direktesending under PAX East-konferansen, som avholdes torsdag den 27. februar.

Det er i skrivende stund uvisst akkurat hvor videoen av spillet blir tilgjengelig, men det er nok lurt å holde øye med Larians YouTube-kanal og spillets hjemmeside.

Baldur's Gate 3 ble først kunngjort i juni i fjor sammen med en filmatisk trailer som ikke viste oss noe fra selve spillet, men på PAX-konferansen loves vi altså en ekte gameplay-video.

Store ambisjoner

Skjermbilde fra traileren til Baldur's Gate 3.
Larian Studios

– Vi er på en reise for å lage det beste rollespillet vi noensinne har laget, og det har krevd at vi har måttet finne opp alle våre verktøy, teknologier og prosesser på nytt, men ikke minst også utvidet teamet vårt, sier Larian-grunnlegger og Baldur's Gate 3-regissør Swen Vincke i den ferske kunngjøringsvideoen.

Ifølge studioet har teamet som jobber med spillet nå kommet opp i hele 350 personer, og målet er å skape et «ekte nestegenerasjonsrollespill».

Stort mer enn dette har studioet ennå ikke delt, men fra før vet vi at spillet skal bruke nåværende Dungeons & Dragons-mekanikker og at det angivelig foregår 100 år etter det opprinnelige spillet.

Baldur's Gate blir altså det tredje spillet i den anerkjente rollespillserien skapt av BioWare, som ga ut de første titlene i henholdsvis 1998 og 2000. Begge spillene ble eksepsjonelt godt mottatt og regnes blant de store klassikerne i sjangeren.

Larian Studios har på sin side allerede skaffet seg et svært godt omdømme i rollespillsjangeren med sin kritikerroste Divinity: Original Sin-serie.

Larian jobber med et nytt Divinity-spill: Fallen Heros er imidlertid lagt på is på grunn av Baldur's Gate 3 »

Siste fra forsiden