Battle of Empires byr på detaljert første verdenskrig-taktikk

Men of War-basert modifikasjon blir selvstendig spill, mens Men of War-serien utvides igjen.

Best Way

I juni er det 100 år siden skuddene i Sarajevo, som sparket igang hendelsene som førte til den første verdenskrigens utbrudd måneden etter. Første verdenskrig varte fra 28. juli 1914 til 11. november 1918, og resulterte direkte og indirekte i enorme omveltninger i både Europa og resten av verden.

Fra Marne til Verdun

I Battle of Empires: France får vi oppleve krigshandlingene på vesfronten, mellom Frankrike og Tyskland. Det blir det første i en planlagt serie spill som skal ta for seg ulike deler av den første verdenskrigen, og benytter seg av samme spillmotor som de intrikate Men of War-spillene.

Spillet fokuserer på taktikk, og byr på et høyt detaljnivå og stor realisme. Hver soldat er et individ som kan plukke med seg våpen, utstyr og ammunisjon, og kjøretøyene i spillet har avanserte skademodeller basert på historisk data om tykkelsen og vinkelen på pansringen.

Kampanjen skal inkludere store slag med flere tusen soldater, samt slag med tidlige stridsvogner, sabotasjeoppdrag, bakholdsangrep og så videre. Det historiske aspektet betyr også at vi må forholde oss til elementer som gassangrep, tidlige flammekastere og hester på slagmarken.

Startet som modifikasjon

Du kan spille alene eller i samarbeid med opp til tre andre spillere. Spillet startet sin tilværelse som en modifikasjon for Men of War, men utviklet seg til et frittstående spill med kraftig støtte fra den Kiev-baserte utvikleren Best Way, utvikleren bak mange av spillene i Men of War-serien.

Det ukrainske studioet står også for utgivelsen av spillet. Den vil finne sted nokså snart, etter at spillet nylig ble godkjent for Steam-distribusjon via Greenlight.

Best Way jobber også med et omfattende, postapokalyptisk rollespill. I utgangspunktet het dette Nuclear Union, men etter at utgiver 1C Entertainment kansellerte spillet – visstnok for å prioritere distribusjon fremfor egenutvikling – har Best Way bestemt seg for å bruke det de har laget i et nytt spill. Uheldigvis ser det ikke ut til at de har sikret seg noen ny utgiver enda.

Nytt Men of War-spill

1C har på sin side nettopp lansert et nytt spill i Men of War-serien. Det heter Men of War: Assault Squad 2, og er utviklet av tyske Digitalmindsoft. I Assault Squad-spillene er fokus i større grad på flerspiller enn i de opprinnelige Men of War-utgivelsene.

Men of War: Assault Squad 2 er, som resten av spillene i serien, satt til den andre verdenskrigen. Spillet skilter med femten nye oppdrag og 25 redesignede oppdrag fra tidligere spill, som kan spilles i «skirmish»-mode alene eller med andre. Her kan opp til åtte spillere samarbeide. Spillet har også hele 65 flerspillerkart.

Ellers har Assault Squad 2 fått en rekke forbedringer, både med tanke på presentasjon, kunstig intelligens og grensesnitt.

Da vi anmeldte det første Assault Squad-spillet beskrev Marius Jentoftsen det som «en god frittstående utvidelse til et av de bedre sanntidsstrategispillene de siste årene.»

Siste fra forsiden