Hva om Cubakrisen ikke ble avverget?

Men of War-utvikleren utforsker atomkrig i nytt østeuropeisk rollespill.

De som fulgte med i historietimen husker kanskje Cubakrisen i 1962. Konflikten mellom Cuba og Sovjetunionen på den ene siden og USA på den andre siden blir ofte omtalt som det nærmeste vi har vært tredje verdenskrig og en reell atomkrig.

Men hva hadde skjedd dersom Cubakrisen ikke ble avverget i 1962? Utvikleren Best Way som har underdogen Men of War og Soldiers: Heroes of WWII på rullebladet har valgt å lage et nytt massivt rollespill kalt Nuclear Union, som tar for seg nettopp dette scenarioet. Dette kommer frem i en pressemelding.

Sovjetunionen gjenreist

I det alternative universet har det gått 50 år siden hele planeten ble ødelagt av en verdensomspennende atomkrig. Halvparten av befolkningen døde. Svært få land var forberedt på en slik krise, men Sovjetunionen var klar som ett egg og stuet bort viktige nøkkelpersoner i bunkre før verden sto i flammer.

Russisk rustikk.

De overlevende har siden den gang gjenreist den sovjetiske unionen, med hovedstaden Pobedograd som base. Målet med denne nye nukleære unionen er å overleve og gjenopprette industrien, slik at folket kan fortsette leve videre. Du spiller som en sovjetisk pilot som var med under bombingen av USA i 1962, og som nå må møte nye utfordringer i den strålingsfarlige verdenen.

Nuclear Union skal være et rollespill med skytespill-elementer. Vi loves en massiv verden å utforske, med områder som låses opp etter hvert som du spiller. Rundt om i ødelandet finner man mutanter av både dyr og menneskeopprinnelse, og man må selvfølgelig forsvare seg mot disse horible beistene. Spilleren vil slumpe over mindre moralske valg i løpet av spillet, og det er mulig å rekruttere følgesvenner på veien.

Konseptkunsten lover tydeligvis en stemningsfull post-krig.

Utvikleren har ikke gitt mye informasjon om kampsystemet enda. Alt vil skje i sanntid, men det skal være mulig å fryse spillet i kamp slik at man kan lade opp til mer presise skudd, og for å gi presise kommandoer til følgesvennene.

Nuclear Union skal etter planen lanseres neste år til PC. Utvikleren har bekreftet at spillet vil distribueres både fysisk og på Steam.

Les også: Cyberpunk inspirert av Game of Thrones Les også: Sniktitt: Metro: Last Light

Første Nuclear Union-trailer.

Siste fra forsiden