Sega relanserer Dreamcast-spill

Bein eller bil?

Sonic Adventures og Crazy Taxi tas fram fra glemselen.

Segas Dreamcast-konsoll setter ofte nostalgiske hjerter i brann på nettet (i motsetning til forgjengeren Sega Saturn), og en stund har det versert rykter om at gamle Dreamcast-favoritter skulle utgis på moderne maskiner. Dette har nå blitt bekreftet av selskapet.

Crazy Taxi

Ifølge Sega-bloggen er det i første omgang snakk om å slippe plattformspillet Sonic Adventures og arkadebilspillet Crazy Taxi på Xbox 360 og PlayStation 3. Flere titler skal følge etter ved senere anledninger.

Sonic Adventures regnes som det første vellykkede forsøket på å overføre det blå pinnsvinet fra 2D til 3D, og som sine forgjengere byr det på høye hastigheter og robotkverking. Bortsett fra å spille som Sonic selv får du også styre en del andre figurer, inkludert de gamle traverne Tails og Knuckles.

I Crazy Taxi skal du leke drosjesjåfør i en kaotisk storby. Oppgaven din er ganske enkelt å plukke opp passasjerer og få dem så fort fram til deres destinasjoner som overhodet mulig. Respekt for trafikkreglene og sunt folkevett kan trygt legges på hylla.

Begge spillene har blitt oppgraderte med høyere oppløsning og bedre lyd for å ikke se og høres helt råtne ut på dagens konsoller. For skrytepaver er det også lagt inn støtte for trofeer og «achievements».

Sega skal vise fram spillene på E3 neste uke. Kanskje vanker det noen andre kunngjøringer om framtidige relanseringer?

Siste fra forsiden