Bejeweled-studio tar sjanser

PopCap åpner en helt ny og eksperimentell avdeling.

Det er nok godt å være PopCap Games i 2011. Peggle, Bejeweled og Plants. Vs. Zombies er alle spillkonsepter som tilhører dem. De nevnte er også noen av de mer populære spillene som har kommet ut til sine respektive formater i løpet av de siste årene. Det amerikanske spillstudioet har gjort svært stor suksess på lettforståelige og avhengighetsskapende spill med enkle mekanismer.

Plants vs. Zombies det der.

Nå ser det ut til at de ønsker å utvide horisonten. CVG kan i hvert fall fortelle oss at de velger å utvide stallen med en helt ny merkelapp, kalt 4th & Battery. Denne skal være forbeholdt utviklingen av selskapets mer eksperimentelle konsepter.

– Å lage spill hos PopCap er helt vilt og kaotisk. Vi prototyper stadig gærne ideer i jakten på det neste store, men veldig få av dem kommer seg gjennom våre trange internfilter. Det betyr at vi har mange småspill som aldri ser dagens lys. Det er her 4th & Battery kommer inn. Dette er en ny merkelapp som lar oss strekke de kreative beina våre litt, sier selskapets sjef Ed Allard til nettstedet.

Unpleasant Horse.

Første spill ut er splitter nye og kryptiske Unpleasant Horse, som vi ærlig talt ikke blir kloke på. Traileren kan du se til høyre, men den forklarer veldig lite om hva det faktisk inneholder. Det kan sånn sett passe bra til PopCaps nye merkelapp, som skal være forbeholdt spill som er «for upolerte, små, indie eller rare til å fortjene PopCap-stempelet, men som har kvaliteter som kan appellerer til folk».

Det er ikke kjent hvilke konsoller Unpleasant Horse og 4th & Batterys andre utgivelser vil slippes til, men skal vi dømme ut ifra PopCaps historie så vil nok de fleste konsoller bli beriket av dem på et eller annet vis.

Siste fra forsiden