Ben Foster skal spille en av Warcraft-universets viktigste personer

3:10 to Yuma-skuespilleren blir Medivh i Warcraft-filmen.

Medivh slik han fremstår i WarCraft III.
Blizzard

At Ben Foster skal spille i den kommende Warcraft-filmen er noe vi har vært klar over en stund. Nå har skuespilleren også fortalt at han skal innta rollen som en av Warcraft-universets mest toneangivende figurer: trollmannen Medivh som i spillserien åpnet The Dark Portal slik at de korrumperte Burning Legion-orkene kunne invadere Azeroth. Dette melder IGN.

Ben Foster.

Det er dog ikke sikkert at det er helt slik ting vil fortone seg i filmen, men måten Foster snakker om rollefiguren sin på gjør at vi kan skimte noen plottpoeng.

– Han kom opp i en tid der han beskyttet et område, og måten han beskyttet området på var med magi. Etter hvert som freden senket seg over området tok han seg en pause. Han la fra seg trollstaven, kan du på en måte si. Vi møter ham i en tid der vennene hans kommer og spør om hjelp i en konflikt, forteller Foster vagt.

Det gode og det onde

Det er Moon-regissøren Duncan Jones som har endt opp med å takle filmen, etter en lang og turbulent periode med utskiftinger. Fra før av vet vi at filmen skal ta for seg det første møtet mellom menneskene og orkene, en slags opprinnelseshistorie der figurene Anduin Lothar og orken Durotan ser oppstarten av konflikten fra hver sin side.

– Det som er spennende med Duncan Jones' versjon er at den viser begge sidene av krigen. Den viser begge sidene i en konflikt, noe som er spennende for meg. Dette er ikke bare et spill som blir gjort om til en film. Den tar for seg, forhåpentligvis, et viktig spørsmål om hvor langt vi kan strekke oss for å ha medynk med de vi regner som de onde, tror Foster om filmen.

Konseptkunst fra Warcraft-filmen.

Fra før av vet vi at 3:10 to Yuma-skuespilleren skal dele filmlerettet med Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell, Dominic Cooper, Felicity Jones, Dennis Haysbert og Rob Kazinsky. Hvor mange av disse vi faktisk får se ansiktet til i løpet av filmen er mer uklart, ettersom Jones og resten av filmteamet har valgt å gå for en blanding av reell film og dataskapte bilder fra industrilederen Industrial Light & Magic.

– Måten de arbeider med «motion capture» – jeg fikk bare sett litt av testklippene – er helt ulikt alt annet jeg har sett. Det er mer «performance capture». De skyver grensene til et nytt nivå. Det blir en helvetes bra 3D-event, forteller Foster, mens han understreker at Medivh ikke er en datagenerert figur i filmen.

Warcraft-filmen er visstnok ferdig med innspillingen allerede nå, men kommer ikke til å slippes før 11. mars 2016.

For ikke lenge siden tok podkastgjengen i Retro Crew for seg serien.
Da snakket de om hvor mye Warcraft har betydd for PC-spill »

Siste fra forsiden