Warcraft-filmen får sine første skuespillere

Skuespillere fra Vikings, X-Men: The Last Stand og True Blood slenger seg med på prosjektet.

Orkene og menneskene går i tottene på hverandre i Warcraft-filmen.
Blizzard

Etter en rekke år med tvilsom og treg utvikling begynner det nå å bli fortgang i Warcraft-filmen. Blizzard delte de første detaljene om ha som skal skje på filmlerretet under BlizzCon-messe forrige måned, og huket av en lanseringsdato på kalenderen en måned tidligere. Nå har Legendary og Universal Pictures lagt frem hvem som skal spille i filmatiseringen. Dette melder Slashfilm.com.

Bredt spekter

På rollelisten finner vi Ben Foster, som har vært med i filmer som 3:10 to Yuma, The Messenger, Lone Survivor og X-Men: The Last Stand, samt tv-serien Six Feet Under. Han får selskap av skuespilleren Travis Fimmel, et ansikt mange kanskje kjenner igjen fra History Channel-serien Vikings. Paula Patton fra Mission: Impossible – Ghost Protocol har også signert kontrakt med studioet.

Konseptkunst fra Warcraft-filmen.

Toby Kebbell, som tidligere har spilt i filmatiseringen av Prince of Persia, Wrath of the Titans og RocknRolla, skal være med, mens True Blood- og Pacific Rim-skuespilleren Rob Kazinsky runder av for de bekreftede skuespillerne. I tillegg forteller Universal at Dominic Cooper fra Mamma Mia! og Captain America-filmene mest sannsynlig blir med på notene – avtalen må bare spikres helt først.

Som observante filmkjennere sikkert merker seg er ikke rollelisten spekket av kjendiser, men med skuespillere som ikke er blodferske ut av skuespillerskolen heller, stikk i strid med ryktene som har versert tidligere om opptredener av blant annet Colin Farrell og Paul Dano.

Utsetter filmen litt

Konseptkunst fra Warcraft-filmen.

De fem skuespillerne skal begynne arbeidet på settet i januar 2014, og har dermed godt med tid på seg før filmen blir å se i kinosalen 11. mars 2016. Opprinnelig var planen å slippe filmen 18. desember 2015, men denne datoen ble nylig dyttet et par måneder lenger frem i tid.

Filmen basert på det kjente Warcraft-universet har vært ut og inn av produksjon siden 2006. Etter at Spider-Man-regissør Sam Raimi trakk seg fra filmen i 2012, tok Duncan Jones tøylene. Filmen skal ikke ta utganspunkt i historien i noen av spillene, men vil heller være en opprinnelseshistorie der legendene Anduin Lothar og orken Durotan bevitner oppstarten til konflikten mellom menneskene og den fremmede rasen.

World of Warcraft får for øvrig en ny utvidelse om en stund
Vi slo av en prat med Blizzard om Warlords of Draenor under BlizzCon »

Siste fra forsiden