Warcraft-filmen kaprer kritikerrost regissør

Moon-skaper Duncan Jones tar over for Sam Raimi.

Etter flere år i dvale virker det nå som om World of Warcraft-filmprosjektet kan ha fått en ferdigstillingsdato. Filmregissøren Duncan Jones har nå nemlig dumpet ned i regissørstolen for prosjektet, som etter planen skal ha premiere i 2015. Dette forteller The Hollywood Reporter.

Duncan Jones har ikke stått bak kamera veldig lenge, men har så langt laget de bejublede filmene Source Code fra 2011 og Moon fra 2009 – begge i science fiction-sjangeren.

Hemmelig manus

Nyheten kommer et par måneder etter at Activision-sjefen Bobby Kotick fortalte at Blood Diamond-forfatteren Charles Leavitt står bak manuset til den kommende filmen, et manus som Legendary og Warner Bros. holder tett til brystet inntil videre.

Stuart Fenegan, som Jones har jobbet med tidligere, kommer til å ta på seg produsenthatten, mens den karismatiske Blizzard-designeren og illustratøren Chris Metzen vil fungere som medprodusent.

Blizzard er kjent for sine spektakulære filmsekvenser i spillene sine. Her fra åpningsfilmen til World of Warcraft: Cataclysm.

Spider-Man-regissøren hoppet av

Det er nå snart sju år siden Blizzard først solgte Warcraft-filmrettigheter til Legendary Pictures. Siden den gang har nyheter om filmen dukket opp titt og stadig, uten at noe særlig konkret har kommet frem.

I 2009 kom det frem at Spider-Man-regissøren Sam Raimi hadde tatt på seg regissør-rollen, og at Saving Private Ryan-forfatteren Robert Rodat skulle skrive fortellingen. Raimi gikk vekk fra prosjektet i fjor sommer, etter å ha tatt på seg å stå bak The Wizard of Oz-oppfølgeren Oz the Great and Powerful.

Les også: Sam Raimi står for Warcraft-regi Les også: Anmeldelse: Indie Game: The Movie

Siste fra forsiden