Bethesda lekket personlig informasjon om Fallout 76-spillere

– Vi er oppriktig lei oss, sier Bethesda om hendelsen.

Bethesda

Bethesda går gjennom en kjip periode for tiden på grunn av den mildt sagt labre Fallout 76-mottakelsen, og nå har studioet fått enda en lite flatterende sak å hanskes med. Det melder blant andre Eurogamer.

På blant annet Bethesdas eget forum og Reddit opplyser spillere at de kan se personlig informasjon om andre spillere på Bethesda-kontoen sin.

Flere melder at såkalte «support tickets», altså brukerstøtte-henvendelser, som sendes inn til Bethesda, er blitt synlige på kontoen deres. Det skal hovedsakelig ha dreid seg om Fallout 76-relaterte henvendelser.

Så deler av kredittkortnumre

Disse kan inneholde både e-postadresser, hjemadresser og navn. I tillegg har det dukket opp kvitteringer for kjøp fra Bethesda, som også inneholder personlig informasjon, deriblant korttypen man har brukt til å betale med.

Noen har til og med opplyst at de har sett deler av kredittkortnumrene til andre spillere i brukerstøtte-henvendelsene.

Etter at saken ble kjent kom Bethesda på banen med en melding på Twitter, hvor de forklarer hva som har skjedd, og kommer med en beklagelse.

Ifølge Bethesda skal den uheldige lekkasjen ha skjedd innenfor et vindu på 45 minutter, og blant dataene som ble synlige var blant annet navn, brukernavn og kontaktinformasjon, samt kjøpsinformasjon.

Studioet sier at ingen passord eller hele kredittkortnumre ble lekket, og feilen som førte til lekkasjen skal nå være fikset. Alle som kan være berørt av saken vil bli kontaktet, lover studioet.

Leste du vår anmeldelse av Fallout 76? Spillet var dessverre ikke helt det vi hadde håpet på »

Siste fra forsiden