Bethesda saksøker Warner Bros. for Westworld-spill

Mener spillet kopierer deres eget Fallout Shelter.

Det er ikke sjeldent at spill ligner på hverandre, men noen ganger kan det gå for langt. Nå har spillstudioet Bethesda gått til det skritt å saksøke et annet selskap for det de mener er en regelrett kopi av et av deres egne spill, melder blant andre Polygon.

Bethesda mener at Warner Bros.' nye mobilspill basert på den populære HBO-serien Westworld plagierer deres eget mobilspill Fallout Shelter, og dermed er et brudd på opphavsretten. En traler fra Westworld-spillet ser du øverst i artikkelen.

Skal ha stjålet koden

Bethesda mener Westworld ligner for mye på Fallout Shelter, her avbildet.
Bethesda

I søksmåldokumentene heter det at Westworld-spillet er identisk eller svært likt når det gjelder blant annet spilldesign, visuell stil, animasjoner, funksjoner og andre spillmekaniske elementer – og at det simpelthen er en «rip off» av Fallout Shelter.

Bakgrunnen for likheten skal være at Westworld-spillet bruker samme kode som Fallout Shelter. Utvikleren av spillet, Behaviour, ble nemlig hyret av Bethesda til å jobbe med nettopp Fallout Shelter. I denne kontrakten het det at alt arbeid utført av Behaviour, inkludert selve kildekoden, tilhører Bethesda – som er den offisielle utvikleren av spillet.

Bethesda hevder at Behaviour benyttet den samme, opphavsbeskyttede kildekoden til å lage Westworld-spillet, som betyr at studioet brøt kontrakten med Bethesda og «stjal» eiendommen deres. Fallout-utvikleren sier dette ble gjort for å kutte kostnader, korte ned utviklingstiden og få Westworld-spillet raskt ut på markedet.

Westworld er et simulatorspill hvor man skal drifte en park befolket av kunstige mennesker, som i TV-serien. Spillet ble lansert til Android og iOS i april i år. Fallout Shelter ble lansert av Bethesda under E3-messen i 2015 og ble rimelig godt mottatt.

Les også: Bethesda kunngjorde Elder Scrolls VI på årets E3 »

Siste fra forsiden