The Elder Scrolls VI

Bethesda vil at The Elder Scrolls VI skal holde på spillere i minst ti år

Lanseringen er enda et stykke unna, og Starfield kommer først.

Bethesda

11. november 2019 markerer åtte år siden lanseringen av The Elder Scrolls V: Skyrim. Spillet har holdt seg svært populært, mye takket være flere relanseringer på nye plattformer, og Bethesda håper nå å gjenskape suksessen med seriens neste spill.

Todd Howard er mannen som styrer skuta for både The Elder Scrolls, Fallout og Starfield.
D.I.C.E.

I et intervju med IGN fortalte Bethesda-sjef Todd Howard at studioet designer The Elder Scrolls VI for å holde på spillere i minst ti år. Skyrim-eventyret har vist at det er mulig, og Howard tror at det å vente litt lenger mellom hvert spill kan være en god ting.

– Ventetiden kommer helt klart til å bli lang, og det er den jo allerede. På den ene siden tror jeg det er bra å savne ting. Jeg tror det hjelper folk å se ting med nye øyne, og jeg tror at når de til slutt får se spillet og hva vi har tenkt, så vil de få en bedre forståelse av ventetiden med tanke på teknologien og hva vi vil at spillet skal gjøre.

Som Howard påpeker har ikke fans virket nevneverdig frustrerte over ventetiden, da flere millioner fortsatt koser seg med Skyrim.

– De elsker det, de spiller det fortsatt og takket være modifikasjoner kan man nesten spille det for all fremtid. Og vi er åtte år etter Skyrim-lanseringen. Når vi kommer til The Elder Scrolls VI vet vi dermed at dette blir et spill vi må designe for at spillere skal holde på med det i minst et tiår.

Starfield først i køen

Foreløpig vet vi lite om Starfield.
Bethesda

Innen Bethesda kommer så langt, har utvikleren imidlertid et annet prosjekt som skal realiseres først – nemlig Starfield. Fortsatt vet vi svært lite om det mystiske science fiction-spillet, men det vi vet er at Starfield skal lanseres før The Elder Scrolls VI.

Til IGN fortalte Howard at Bethesda har ventet med å gå i gang med Starfield i flere år, men at tiden til slutt var inne for å bryte den faste syklusen med Elder Scrolls og Fallout.

– Vi har gjort så mange ting, og vi gikk fra Elder Scrolls til Fallout til Elder Scrolls til Fallout. Samtidig har du Starfield i hodet, og så tenker du «når?». Det kan være aldri, du kan si aldri. Men vi er en kreativ gjeng, og vi bare lage dette spillet, og dette er riktig tidspunkt. Derfor må The Elder Scrolls VI vente litt.

Les også: Vi får hverken se The Elder Scrolls VI eller Starfield på årets E3-messe »

Siste fra forsiden