Beyond Good & Evil-skaperen hinter om et nytt spill i serien

OPPDATERT: Ubisoft bekrefter at spillet er på vei – igjen.

Skjermdump/Instagram

OPPDATERING (6. oktober 14:37): Ubisoft har bekreftet at et nytt Beyond Good & Evil-spill er på vei. Bekreftelsen kommer etter at prosjektleder Michel Ancel har lagt ut flere mystiske konseptbilder fra de siste dagene.

– Dersom du har ventet på nyheter om Beyond Good & Evil … vel, versågod! Vi er henrykt over å kunne bekrefte at Michel Ancel nå jobber med Ubisoft Montpellier på et nytt Beyond Good & Evil-spill, forteller selskapet på Facebook.

Opprinnelig sak følger:

Fans av det kritikerroste action-eventyret Beyond Good & Evil kunne tirsdag igjen våge å drømme om spillets etterlengtede oppfølger, da spillskaper Michel Ancel publiserte et stykke konseptkunst på Instagram-kontoen sin.

Pay'j (til høyre) slik han så ut i originalspillet.
Ubisoft

Bildet – som du kan se over – viser en ukjent, skjeggete mann sammen med en liten gris som kan være en yngre utgave av Pey’j – en av rollefigurene i Beyond Good & Evil. I det første spillet var Pey’j riktignok voksen, så om dette tyder på at vi skal få en forløper til originalen, eller om det betyr noe helt annet, gjenstår å se.

Ancel gir oss ellers lite å gå på for å oppklare mysteriet, annet enn å skrive en kryptisk melding som kommentar til bildet:

– Et sted i system 4… Takk, Ubisoft, for at dere gjør dette mulig.

Lang ventetid

Beyond Good & Evil 2 ble først annonsert under E3-messen i 2008, men siden den gang har vi hørt lite om spillet. I 2012 forsikret Ubisoft-sjef Yves Guillemot oss om at det ikke var kansellert, men at utvikleren i stedet hadde valgt å prioritere arbeidet med Rayman Legends.

I 2014 opprettet Ancel sitt eget uavhengige spillstudio, Wild Sheep, der han siden har vært opptatt med overlevelsesspillet Wild. Spillskaperen beholdt imidlertid også jobben som utvikler hos Ubisoft for å fortsette arbeidet med Beyond Good & Evil 2.

Til hvilken grad spillet har endret seg siden den første teaser-traileren ble vist frem i 2008 er uvisst, og frem til Ancel eller Ubisoft avslører mer må vi nok bare smøre oss med mer tålmodighet.

Beyond Good & Evil fikk en nyversjon i 2011.
Les vår anmeldelse av spillet her »

Siste fra forsiden