Billy Mitchell

Billy Mitchell får tilbake rekordene sine etter helomvending fra Guinness

– Ikke nok bevis.

Den tilsynelatende endeløse sagaen om Billy Mitchell har fått nok et kapittel. Det etter at Guinness Rekordbok denne uken valgte å gjenopprette samtlige av Mitchells rekorder i både Donkey Kong og Pac-Man.

Rekordene ble opprinnelig slettet i 2018, som følge av tvil rundt hvorvidt de var oppnådd på lovlig vis. Mitchell anket beslutningen, og etter en ny runde med etterforskning forteller Guinness at det ikke finnes nok bevis for å slette rekordene.

– [Etterforskingen] involverte gjennomgang av både det eksisterende bevismaterialet og nye forklaringer fra øyenvitner, samt nye ekspertanalyser og verifisering av maskinvare. Til slutt fant vi at de ikke var nok bevis for å støtte diskvalifiseringen, og i tilfeller som dette, der det er debatt, vil vi normalt vende tilbake til beslutningen som opprinnelig ble tatt, og det er tilfellet her, lyder forklaringen fra Guinness.

Dermed står Mitchell igjen oppført som den første spilleren til å nå én million poeng i Donkey Kong og den første som oppnådde maks poengsum i Pac-Man, i hvert fall ifølge Guinness.

Som Ars Technica melder har rekordnettstedet Twin Galaxies opprettholdt sin avgjørelse om å utestenge Mitchell. Sistnevnte saksøkte for øvrig Twin Galaxies for ærekrenkelse tidligere i år, en sak som fortsatt pågår.

Manchester United saksøker Football Manager.
Mener spillet ikke har lov til å bruke klubbens navn »

Siste fra forsiden