Bilspillutvikler født på ny

Blimey blir Slightly Mad

Skaperne av GT Legends er lagt ned, men lever videre likevel.

I fjor gikk den tyske utgiveren 10tacle Studios konkurs med et brak, og som vi har sett mange ganger tidligere, dro de med seg flere andre i fallet.

Blimey Games stod for mye av arbeidet på Simbins GTR 2.

Et av studioene som fikk lide da 10tacle gikk konkurs var Blimey Games, den britiske bilspillutvikleren som tidligere har stått for titler som GT Legends og (store deler av) GTR 2.

Blimey forsøkte å holde driften gående så lenge som mulig, og jobbet for harde livet for det eneste overlevende prosjektet deres. Det holdt imidlertid ikke i lengden, og Blimey er nå nedlagt.

Heldigvis betyr ikke dette enden på visa for det talentfulle studioet. Blimey-sjef Ian Bell samlet nødvendig kapital, og startet spillselskapet Slightly Mad Studios. Deretter kjøpte han hele Blimey-teamet og deres prosjekter fra konkursboets administratorer.

– Dette markerer slutten på flere måneder med uvisshet og engstelse for alle de involverte. Vi kan nå se fremover, og fokusere på våre spennende nåværende og fremtidige prosjekter, sier Ian Bell i en pressemelding.

Også Blimeys administratorer er fornøyde:

– Jeg er veldig glad for at vi kunne redde dette fantastiske teamet. Å redde jobber og talenter når vi ser så mye dystert andre steder i arbeidsmarkedet, er et godt eksempel på redningskulturen mitt yrke og firma forsøker å støtte, sier David Rubin fra David Rubin & Partners.

Før 10tacles konkurs utviklet Blimey et nedlastbart gokartspill og en simulator hvor fokuset var på Ferrari (som ikke må forveksles med System 3-spillet Ferrari Challenge).

Det er ikke klart hva Slightly Mad Studios jobber med nå.

Siste fra forsiden