BioShock får en iPhone- og iPad-versjon

Skal være svært tro mot det opprinnelige spillet.

Big Daddy og Little Sister gjorde et sterkt inntrykk.
2K Games

Syv år etter at spillet først så dagens lys på Xbox 360, kommer den moderne skyteklassikeren BioShock til iPhone og iPad. Dette melder utgiver 2K Games i en pressemelding.

BioShock har ikke mistet så mye i nedkrympingen.

Nettsiden Eurogamer har for øvrig fått prøve seg på den nye versjonen, og kan melde om at utgaven er svært tro mot spillet. Størsteparten av endringene virker å være på grafikksiden – særlig den massive introduksjonssekvensen når man først ankommer undervannsbyen Rapture skal ha lidd litt av nedkrympingen.

Berøringskontrollene er nok uansett det vanskeligste punktet å svelge på listen over iOS-spesifikke funkjsoner. Riktignok vil Eurogamer ha det til at disse ikke er overilt slitsomme, men påpeker at det kan bli slitsom å gli fingrene kjapt over skjermen når fiendene strømmer på.

BioShock kommer kun til å virke med nyere iPad- og iPhone-utgaver: iPad 4, iPad Mini 2 og iPad Air nevnes, samt iPhone 5, 5S og 5C. Ingen vet hvor mye 2K Games vil ha for spillet når det lanseres.

Storstilt undervannseventyr

Tematikken var noe av det som trakk mange.

Da BioShock først ble sluppet i 2007 ble spillet i stor grad genierklært. Det dystopiske undervannssamfunneti Rapture og de kvasi-filosofiske perspektivene, basert på Ayn Rands tanker om objektivisme, bergtok mange. De ruvende Big Daddy-figurene og kumpanene Little Sisters ble også svært ikoniske i kjølvannet av utgivelsen. Spillet satte også Irrational Games på kartet over utviklere som det ble verdt å følge med på.

Spillet ble ettrfulgt av en direkte oppfølger, BioShock 2, som ble utviklet av et annet studio. Irrational jobbet på sin side med en mer tematisk oppfølger: BioShock Infinite, som ble sluppet i 2013. Også det ble kritikerrost og høyt elsket.

I fjor var dessverre eventyret over for Irrational Games.
BioShock-utvikleren ble lagt ned »

Siste fra forsiden