BioWare kunngjør Mass Effect

Xbox 360 ser ut til å bli en god plattform for rollespill. Nå har sjefsutvikleren BioWare kunngjort et nytt spill for plattformen.

Mass Effect tar deg med 200 år inn i fremtiden, til et episk univers i stor fare. En legendarisk agent har dannet sin egen hær, og nå er han fast bestemt på å ta over verden. Du må, som menneskehetens første "specter", sette en stopper for planene hans, men etter hvert som du leder kampgruppen din gjennom en rekke fiendtlige verdener oppdager du at trusselen mot menneskeheten er mye større enn noen kunne ha forestilt seg.

BioWare, som har et virtuelt tonn med klassiske rollespill på rullebladet, forteller at Mass Effect kommer med en rik og absorberende historie som omhandler konflikten mellom organisk liv og kunstig intelligens. Dine valg og handlinger vil få store konsekvenser for spillverdenen, og BioWare lover svært stor valgfrihet (både i forhold til hva du vil gjøre og hvordan du vil gjøre det).

I tillegg til å følge hovedhistorien får du massevis av muligheter til å dra ut for å utforske verdensrommet på egenhånd, og du kan besøke en mengde planeter for å finne nye livsformer, utforske eldgamle ruiner eller lete etter glemte teknologier. Kamp i Mass Effect foregår i sanntid, og kommer med et taktisk, gruppebasert preg.

Mass Effect blir det første spillet i en trilogi som følger menneskehetens kamp mot en eldgammel fiende. Spillet kommer kun til Xbox 360 (i alle fall til å begynne med), og lanseringen vil finne sted mot slutten av neste år eller tidlig i 2007. For å ta en liten titt på hva du har i vente, kan du besøke spillets offisielle nettsted, hvor du blant annet finner en kort trailer. De første skjermbildene fra spillet finner du hos oss.

Siste fra forsiden