Overwatch - Hero Pools

Blizzard fjerner Overwatchs omdiskuterte Hero Pools

Spillere får igjen tilgang på samtlige figurer i spillets konkurransemodus.

Blizzard

Den mye omdiskuterte Hero Pools-funksjonen i Overwatch er på vei ut av spillets konkurransemodus. Det melder Blizzard i en melding på sine nettsider.

Med Hero Pools ute av veien kan spillere til enhver tid velge akkurat de heltene de måtte ønske.
Blizzard

Hero Pools ble først introdusert i januar, i det utvikleren beskrev som et forsøk på å levere en stadig ny og spennende spillopplevelse. Funksjonen lot Blizzard hindre bruk av bestemte helter i ulike perioder, men fansen ville heller ha muligheten til å ta de beslutningene selv.

Meta

Vis mer

Ordet «meta» brukes for å omtale den antatt beste eller mest effektive måten å spille et spill – gjerne i e-sport eller konkurransesammenheng. Metaen endrer seg over tid, og er basert på hvilke helter, gjenstander eller strategier som av spillerne oppfattes som sterkest.

– Vi har hørt på tilbakemeldingene deres og har stadig vekk justert på denne funksjonen bak kulissene. I utgangspunktet implementerte vi Hero Pools for å løse problemer med en kjedelig meta og for å sørge for spennende helteoppgjør. Introduseringen av Experimental-modusen og flere balanseendringer for heltene har imidlertid hjulpet oss å skape en sunnere meta i Competitive Play uten at vi trenger å deaktivere helter, forklarer Blizzard.

Løsningen ble derfor å fjerne Hero Pools fullstendig, og teamet har ingen umiddelbare planer om å reintrodusere en ny variant av funksjonen. For e-sportfans og -utøvere påpekes det imidlertid at Hero Pools fortsatt vil benyttes i storturneringen Overwatch League – med noen endringer.

Ellers i Overwatch-verdenen holder Blizzard fortsatt på med en oppfølger til skytespillet. Overwatch 2 vil ha et økt fokus på enspillerinnhold, men skal ellers by på de samme flerspillerkampene vi kjenner fra originalen. Blizzard har lovet av både Overwatch og Overwatch 2 skal leve side om side, så man er ikke nødt til å oppgradere om man ikke vil. En lanseringsdato er ikke satt.

LES OGSÅ: Diablo og Overwatch kan få sine egne TV-serier »

Siste fra forsiden