Blizzard har uttalt seg om stengingen av spillerstyrte «vanilla»-servere

Dette er grunnen til at Nostalrius-gjengen måtte stoppe.

Blizzard

For noen uker siden satte Blizzard en stopper for Nostalrius – gruppen som i om lag et år greide å huse over 800 000 World of Warcraft spillere på såkalte «vanilla»-servere. Dette er uoffisielle servere der man kan spille gamle versjoner av spillet, uten alt det nye som har blitt lempet inn i løpet av de elleve årene spillet har vært oppe.

Blizzards amerikanske og franske advokater sendte et brev til nettverksselskapet som hoster gruppens servere, der de ble pålagt å stenge ned serverne sine innen 10. april på bakgrunn av brudd på opphavsrett. Alternativet var å bli tatt til retten.

Får endelig svar

Gode (?) gamle dager.
Blizzard

Det har tatt sin tid, men tirsdag kom World of Warcraft-toppen J. Allen Brack med en kommentar på situasjonen, og på problematikken med slike uoffisielle servere.

– Vi har diskutert «classic servers» i flere år nå. Det er et emne på hver BlizzCon, og har blitt diskutert særlig mye de siste ukene. Alt fra aktive interndiskusjoner med teamet til sene kveldsmøter med ledelsen – dette har blitt mye debattert.

Brack forklarer at Nostalrius ikke kunne fortsette slik det gjorde, ettersom det ville ha svekket Blizzards åndsverksrettigheter. Loven fungerer slik at et selskap må vise at de aktivt gå inn for å beskytte sine rettigheter for at de ikke skal stille svakere dersom de må gå til sak mot et prosjekt som faktisk går inn for å rappe åndsverk.

– Dette gjelder alt som bruker World of Warcrafts immaterielle rettigheter, inkludert uoffisielle servere, sier Brack.

Opp gjennom årene skal Blizzard ha utforsket flere måter å utvikle det de kaller «classic servers», men har ikke funnet en løsning som ikke byr på problemer. Å holde disse serverne vedlike krever for mye.

Et lite glimt av håp for Nostalrius

Slik ser spillet ut nå.
Blizzard

Det er likevel ikke slik at Blizzard setter kroken helt på døra. Brack tar opp et konsept som har vært diskutert internt i flere år – det han kaller «pristine realms».

– I bunn og grunn vil det skru av all nivå-akselerasjon, inkludert figuroverføringer, «Heirloom»-gjenstander, figur-boosts, rekruteringsbonuser, «Token»-systemet, og tilgang til «cross realm»-soner, så vel som gruppesøking. Vi er ikke sikker på om en slik «blanke ark»-versjon er noe som vil appellere til miljøet, og det er fremdeles et åpent diskusjonstema, forteller han.

I tillegg forteller han at Blizzard faktisk har vært i kontakt med noen av personene som sto bak Nostalrius, og at de fremdeles snakker med dem. Akkurat hva diskusjonene går ut på nevnes ikke, men det er i det minste et lite glimt av håp for at alt gruppen jobbet for ikke går tapt.

Les også
Anmeldelse: World of Warcraft: Legion

Legion kommer

World of Warcraft får i løpet av året sin sjette utvidelsespakke, Legion. Den bygger videre på historien fra utvidelsen Warlords of Draenor, og fokuserer The Burning Legion-fraksjonen, som igjen forsøker å invadere Azeroth. Utvidelsen løfter spillfigurenes nivåtak til 110 og introduserer et nytt område, kalt The Broken Isles. I tillegg får vi en ny spillbar helteklasse – Demon Hunter.

World of Warcraft: Legion slippes 30. august, til Windows og Mac OSX.

Les mer om World of Warcraft: Legion »

Siste fra forsiden