Blizzard snur: Beholder Battle.net-navnet, med en vri

Har ombestemt seg litt.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

I fjor høst meldte Blizzard at de ville endre navnet på den over 20 år gamle nettjenesten Battle.net. Planen var å gi tjenesten navnet «Blizzard» – enkelt og greit. Men nå virker det som om noe har skjedd i kulissene.

Den nye logoen.
Blizzard

Mandag kveld fikk vi nemlig høre at tjenesten fra nå av skal gå under navnet «Blizzard Battle.net». Samtidig får tjenesten en ny logo, som du ser til høyre, for å signalisere endringen. Grunnen skal være – ja, nettopp – at fansen ikke var særlig begeistret for endringen.

– Da vi annonserte at vi skulle gå vekk fra Battle.net-navnet for nettjenesten vår, mistenkte vi at overgangen ville bli krevende. Vi forsto at Battle.net sto for noe spesielt – det representerer åresvis med delt historie og glede, nettsammfunn og vennskap, for alle oss og våre spillere.

– Etter å ha overveid navneskiftet mer, og etter å ha hørt tilbakemeldingene, er vi enige i at navnet bør bestå, forteller Blizzard om endringen på sin blogg.

Så, sånn blir det. Blizzard får spesifisert at det er snakk om Blizzards Battle.net, og fansen får beholde arven fra de siste 20 årene. Vinn-vinn!

20 år med moro

Slik så Battle.net ut i StarCraft.
S@bre, Wikimedia

Siden oppstarten av nettjenesten i november 1996 – med en lansering i tandem med Diablo – har Battle.net vokst og utviklet seg i takt med spillandskapet. I begynnelsen var det snakk om en enkel chat-tjeneste med spilløkter som man kunne bli med i, men etter hvert utviklet tjenesten seg til å få ledertavler, kampfinning og mye annet.

Et annet aspekt ved Battle.net er at det i praksis fungerte som en kopibeskyttelse for Blizzards spill fra og med StarCraft. Man kunne kun logge seg på nettjenesten om man hadde en gyldig CD-nøkkel.

World of Warcraft var faktisk ikke en del av Battle.net før 2009. Frem til da brukte det massive nettrollespillet sine egne nettløsninger.

Visste du hvordan Diablo ble til? For 21 år siden leverte en liten utvikler dette dokumentet til Blizzard – ett år senere ble Diablo lansert »

Siste fra forsiden