Blizzard snuser på mikrotransaksjoner i Diablo III

Kun i Asia for øyeblikket.

Blizzard

Selv om det er tre år siden spillet først så dagens lys, gjør Blizzard stadig store endringer i Diablo III. Det nyeste på testbenken virker å være mikrotransaksjoner, samt en ny spillvaluta. Dette melder Blizzard i sitt eget forum.

Det er en stund siden Diablo III så slik ut.

Riktig nok er det kun de ikke-europeiske og ikke-amerikanske regionene som skal være i siktet for utvikleren. Siden 3 minus 2 blir 1, er det utvilsomt Asia-regionen det er snakk om her. Der skal spillerne få stifte bekjentskap med valutaen Platinum, som etter alt å dømme er basert på mikrotransaksjoner.

I tillegg virker det som om det vil bli mulig å skaffe seg tidsbegrensede erfaringspoengbonuser og nye kosmetiske gjenstander som den aktuelle regionen kan dangle foran trynet på kompisene for å vise hvem som har mest penger å rutte med.

Mer kontroversielt er det nok at oppdateringen også tyder på at det blir mulig å kjøpe seg ekstra lagringsplass og ekstra figurplasser.

Utelukker ikke Europa-transaksjoner, men…

Diablo III.

I samme forumtråd forteller utvikleren at vi vestlige ikke ligger på mikrotransaksjonplanen med det første. Men aldri si aldri.

– Vi skjønner at mange spillere har uttrykt interesse for mikrotransaksjoner i Diablo III. Selv om vi kanskje utforsker denne modellen i noen regioner har vi ingen umiddelbare planer om å implementere slike kjøpsmuligheter for Amerika-regionene, skrev Blizzard på sine forum. De europeiske forumene fikk en kliss lik melding, bare at det omhandler Europa.

Blizzards ubestridte nettrollespillkonge har for lengst fått seg mikrotransaksjoner. For de utålmodige er det mulig å betale seg til nivå 90, og nettbutikken selger også kjæledyr og andre ikke-livsviktige gjenstander.

Fikk du med deg hva det siste kjæledyret tjente inn?
Denne World of Warcraft-geita sørget for 14 millioner kroner til kampen mot ebola »

Siste fra forsiden