Blizzard trekker sløret av Heroes of the Storm

League of Legends og Dota 2 får skarp konkurranse neste år.

Hvis du har plass i livet ditt til enda et MOBA-spill i stil med Dota 2 og League of Legends, håper Blizzard utvilsomt å friste deg over på sitt Heroes of the Storm. Dette spillet har tidligere vært kjent under titlene Blizzard DOTA og Blizzard All-Stars, men nå har forhåpentligvis den amerikanske utvikleren funnet et navn de vil holde på.

Heroes of the Storm følger den tradisjonelle modellen vi kjenner fra den originale Warcraft III-modifikasjonen Defense of the Ancients (DotA), og gir to lag med heltefigurer i oppdrag å fjerne hverandre fra ulike, fargerike spillmiljøer.

Blizzard samler heltene sine

Spillets 18 helter er hentet fra ulike spill i Blizzards univers, så her møtes figurer som Sarah Kerrigan, Diablo og Arthas på slagmarkene. Hver heltefigur kan skreddersys, og du kan velge mellom ulike egenskaper og fordeler samt massevis av kosmetiske greier som forhåpentligvis gjør at figuren din skiller seg ut på nettet.

Blizzard trekker frem Arthas fra Warcraft-universet som et eksempel på hvordan figurenes egenskaper fungerer. Han kan påkalle Sindragosa, en gigantisk isdrage, som kan fly over slagmarken og pepre spillerne med is – litt som en middelalderversjon av en A10. Men han kan også vekke opp en hær av vandøde til å slåss for seg, og du må velge hvilken egenskap din versjon av Arthas skal ha.

Slagmarkene handingen foregår på skal hver ha unike elementer. På nivået Haunted Mines skal for eksempel spillerne kunne samle sammen hodeskaller for å aktivere en mektig golem, som så forhåpentligvis vil skape kaos i fiendens rekker. På et annet nivå kan du samle gullmynter for å få en spøkelsessjørøver til å fyre kanonene sine mot fienden.

Blir gratis å spille

Heroes of the Storm er under utvikling for Windows og Mac OS X, og blir i likhet med sine største konkurrenter gratis å spille. Blizzard vil ikke gå i detalj om forretningsmodellen enda, men lover at man kan låse opp helter og annet innhold kun ved å spille spillet.

Blizzard har ikke fortalt når de ønsker å lansere spillet, men de satser på å sparke betatesten igang i løpet av første kvartal 2014.

Vi forventer at de begynner med en begrenset betaversjon, og så gradvis åpner den opp for flere og flere folk helt til de føler seg fornøyde og lanserer «fullversjonen». Om du ønsker å delta i betatesten kan du melde din interesse på spillets nettsted.

Les også: Blizzard utvider World of Warcraft
Les også: Blizzard og Valve er enige

Siste fra forsiden