Dota 2 er lansert

Valve slipper nye spillere inn i puljer for å lette serverstress.

Etter om lag to år i en rimelig åpen betatest har Valve nå lansert Dota 2. For å lette på en potensiell flodbølge av interesserte etternølere har utvikleren valgt å slippe inn nye spillere i puljer.

– Dette vil sikre at aktive Dota 2-spillere kan fortsette å spille uten oppbrudd, mens nye brukere får muligheten til å komme sømløst inn i systemet, forteller Valve i en pressemelding sendt ut natt til onsdag.

For å bli med i gratisspillet kan man nå gå til Dota 2s Steam-oppføring og melde seg på. Etter hvert vil man få en tilgangsbekreftelse på epost – og da er det bare å spille så mye man orker.

Frem til nå har det vært et par måter å få snodd seg inn i MOBA-spillet på. Det har vært mulig å betale en engangssum for å få inngang, men den vanligste inngangsportalen til gratisspillet har nok vært å få en betanøkkel av en venn. For øyeblikket har det nylanserte en månedlig brukerbase på 3 millioner spillere, og kan skryte av å ha hatt 300 000 spillere pålogget samtidig.

Dota 2.
Valve

Konkurranse og esport

Dota 2 er Valves oppfølger til gratismodifikasjonen Defense of the Ancients til WarCraft III, som først gjorde stor suksess for snart ti år siden. Modifikasjonen har de siste par årene lagt grobunn for en rekke lignende spill i den såkalte MOBA-sjangeren, slik som League of Legends, Heroes of Newerth, den kommende DC-bruduljen Infinite Crisis og fjorårets Ringenes Herre-battaljespill Guardians of Middle-Earth. Av disse er League of Legends den største, og hadde for to år siden 32 millioner registrerte brukere og 12 millioner daglige spillere ifølge egne tall.

Med Dota 2 satser Valve tydelig på å tekkes esportspublikummet, og har gjort mye for å fronte spillet som en konkurransegren. I august holder spillselskapet sin årlige turnering, The International, for tredje gang, der de 16 beste Dota 2-lagene kjemper om en rekordstor pengepremie.

Les også: Valve og Twitch inngår Dota 2-samarbeid Les også: Dota 2-spillere oppfører seg bedre etter munnkurv

Siste fra forsiden