Anmeldelse

Bloodline Champions

Dette er et knallspill for alle actionfans, og det kan spilles helt gratis!

Bloodline Champions er heftig action. Det er nådeløs kamp. Det er kaotisk og uoversiktlig. Det er stilfullt og kult. Det er både idrett og dataspill. Det krever ferdigheter og taktikk. Det er et skikkelig godt spill, og det er endelig i salg.

I kamp går det unna.

Dette taktiske actionspillet hadde en lang og velfungerende beta, og jeg var svært fornøyd da jeg testet spillet for første gang. Spillet har ikke endret seg mye, men noe er nytt og noe er forbedret. Jeg ønsker ikke gjenta for mye av hva jeg skrev i den dekkende sniktitten, men i stedet gå litt dypere inn i Bloodline Champions styrker og utfordringer.

Rått og godt

Det første som slår meg er hvordan spillet formelig oser av profesjonalitet og kvalitet. Utvikleren har visst eksakt hva de ønsket å lage og resultatet er kjempegodt.

Bloodline Champions er en portal som lar spillere verden over kjempe mot hverandre på en veldig underholdende måte. Du bestemmer selv hva slags kamp du vil ha, hvor mange som skal spille, hvilket brett man skal kjempe på, og hvilken klasse du vil styre. Du kan også selv avgjøre hvor mye du vil betale.

Spillet kan nemlig lastes ned og spilles helt gratis. Inntektsmodellen baseres på mikrotransaksjoner, men det som kan kjøpes for penger kan man også spille seg til. Bloodline Champions er likevel et fullstendig ferdighetsbasert actionspill, så samme hvor mye penger du har brukt får du ingen fordeler i kamp.

Hvis du spiller gratis begynner du med tilgang til kun fire av tjue såkalte «Bloodlines». Disse er alle forskjellige klasser med unike evner, som alle passer inn i en av fire undergrupper: Helbredere, nærkjempere, langdistanseskyttere og «tanks».

Alle «Bloodlines» er nøye balansert og alle har egne styrker og svakheter. Slik blir de fire du starter med ikke svakere enn de andre, men valgene dine er naturlig nok kraftig begrenset. Mens du spiller opparbeider du deg poeng inne i spillet, og disse kan brukes til å åpne nye «Bloodlines».

De oppgraderte klassene ser skikkelig kule ut.

Du kan også bruke poengene på å kjøpe deg titler, nye bilder til profilen din og kule våpen og utstyr til de «Bloodlines» du liker aller best. Alle disse er kun kosmetiske frynsegoder, så de har ingen innvirkning på kamp.

Utgiver Funcom lar deg også kjøpe en egen type poeng direkte av dem, som kan brukes til å kjøpe akkurat det samme som for poengene du spiller deg til. Eller du kan oppgradere spillet med fastsatte pakker, som kan åpne alle «Bloodlines» og garantere at du får tilgang på alle fremtidige.

Kongelig kamp

Mens du spiller får du også tilgang på nye erfaringsnivåer. Dette brukes til å måle hvor mye du har spilt. Du beveger deg oppover spillets rangeringsstige, som registrer hvor mye du vinner og hvor mye du taper.

Bloodline Champions har tre hovedmodus for kamp. Den vanligste kalles for arenakamp, og her spiller du enten alene eller på lag med andre til enten du eller motstanderne er døde. Det er vanlig at en side må vinne tre runder før kampen er ferdig.

Et annet modus kalles «Capture the Artifact», som har den velkjente formelen hvor spesielle gjenstander må hentes og bringes tilbake til lagets base. Hvis du dør i disse våkner du til liv igjen etter få sekunder og kan kaste deg inn i kampen med nytt pågangsmot.

Den siste måten du kan spille på gjennom en konkurranse for å kontrollere strategiske punkter rundt om på kartet. Et lag må kontrollere alle sammen en viss tid for å vinne. Her vender du også tilbake til livet etter noen sekunder som død.

Få poeng mens du spiller.

Alle kamper går ganske raskt for seg, og du trenger som oftest ikke vente lenge i køene for å finne en passelig kamp. Selv om egne ferdigheter er det viktigste, spillet også samarbeidsevnene til de som spiller på lag en stor rolle.

Hvis et lag har en øvet helbreder, spillerne har spilt på lag før og de alle bruker spillets innebygde lydbaserte snakkesystem, er det klart de som oftest vil vaske gulvet med ei gruppe som aldri har sett hverandre før.

Mange muligheter

Det er ikke vanskelig for meg å se potensialet i et så velfungerende spill som Bloodline Champions. For noen blir det nok likevel ensformig i lengden, hvis du ikke hungrer etter å mestre veldig mange «Bloodlines».

Hvis du ønsker å trene deg opp slik at du er veldig god med mange forskjellige typer figurer, vil du kunne spille lenge og ha store fordeler hvis du klarer det. Noen klasser er bedre mot hverandre enn andre, og noen skaper mektige kombinasjoner sammen.

Det store trekkplasteret for langvarig spilling er likevel potensialet for turneringer med fine premier. Under den lange betaperioden ble det holdt mange slike, ofte med spillutstyr som premie til de beste lagene, og jeg ser planene er i gang for nye turneringer. Her er det sosiale elementet viktig, med forming av lag og grupper som trener sammen.

Bloodline Champions egner seg også utmerket som tilskuersport. Du kan nemlig se alle kamper du måtte ønske inne i spillet. Hvis folk kunne se direktesendte turneringer med ekspertkommentatorer, tror jeg sjansene er store for at mange ville følge dem. Slik har spillet gode sjanser for å virkelig slå gjennom som e-sport.

Konklusjon

Bloodline Champions er et online actionspill av forrykende kvalitet. Grafikken er kul og du får mange muligheter til å spille akkurat slik du selv ønsker.

Klare til kamp.

Spillet har fått en nærmest knirkefri lansering. Det er uhyre veltestet og profesjonelt til fingerspissene. Du må kombinere action-ferdigheter med taktikk og samarbeid for å bli virkelig god, men spillet lar deg også spille på mindre seriøse måter.

Sikter du likevel mot å bli av de beste er du nesten fullstendig nødt til å ha ei god spillmus, for i Bloodline Champions er du helt avhengig av å reagere både raskt og presis.

Med en så god plattform å stå på er det logisk å vente mange gode og varierte oppgraderinger av Bloodline Champions i tiden som kommer, for spillet har på ingen måte nådd sitt fulle potensial enda.

Hvis du liker action finnes det knapt en eneste grunn i universet til å ikke teste Bloodline Champions. Når noe er gratis og såpass godt som dette er det bare å hive seg uti, for du lander i et deilig boblebad hvor moroa aldri tar slutt.

Siste fra forsiden