Anmeldelse

BloodRayne 2

Rayne er tilbake på skjermene våre, og som vanlig finner vi hauger av maltrakterte kropper i de blodige fotsporene hennes.

Side 1
Side 2

Rayne er definitivt ikke noen snill pike. Visst, hun ser riktig så hyggelig ut om du ikke ser for nøye på hoggtennene og de store knivene hun ustanselig drar med seg, men under det lekre skallet befinner det seg et hensynsløst rovdyr. For Rayne ligger dreping i blodet, og hun har utviklet det til en makaber kunstart. Ved hjelp av grasiøse og akrobatiske bevegelser kapper hun hode, armer og bein av de som er så uheldige å komme i veien for henne, og når hun er ferdig med å hugge dem i stykker, avslutter hun gjerne med en tørrvittig bemerkning om hvor flinke man er med proteser nå for tiden.

Vanskelig barndom
Men så har hun da også grunn til å være litt vanskelig. Hun ble født etter at moren ble utsatt for en brutal voldtekt, og som barn opplevde hun at hele familien hennes ble slaktet ned av morens voldtektsmann - vampyren Kagan. I og med at faren hennes var en vampyr mens moren var et menneske, er hun en slags blanding av vampyr og menneske (en "dhampyr"). Hun har mange av vampyrenes egenskaper, men også mange av svakhetene deres, og tåler verken vann eller sollys. Du hadde sannsynligvis også vært i dårlig humør om du aldri hadde mulighet til å se verden i dagslys, skaffe normale menneskevenner eller drikke et glass forfriskende vann.

Nå jobber hun i det godes tjeneste - det vil si, egentlig jobber hun for å utslette hele familien til Kagan, slik han utslettet hennes familie, men det har gjort henne til en fast alliert av The Brimstone Society, en organisasjon som jobber for å forhindre vampyrene i å få for mye makt. Nå er skjebnetimen kommet for organisasjonen og menneskeheten ellers; vampyrene er nemlig i ferd med å finne opp en metode som gjør at de kan bevege seg ute i dagslys. Den videre planen deres er litt komplisert, men det skulle holde å si at den inneholder både massedrap og verdensherredømme. Nå må Rayne ordne opp i sakene.

Ukomplisert action
BloodRayne 2 er, kort sagt, et tredjepersons actionspill der du får rollen over Rayne, og må hakke deg gjennom en serie miljøer befolket av horder av mennesker, vampyrer og andre slags monstre som ikke har særlig mye godt i sinne. Spillet fokuserer på nærkamp, men inneholder også mulighet for å ta ut fiender på avstand. Av og til må du også sette de små grå på prøve, gjerne ved å finne fantasirike måter å ødelegge ting på spillmiljøet på (som oftest ved hjelp av de uheldige fiendene dine), og noen ganger må du drive litt akrobatikk for å komme frem. Du får også en rekke vampyregenskaper som hjelper deg på veien.

Kamp er det du vil være opptatt med mesteparten av tiden, og heldigvis har BloodRayne 2 et rimelig robust kampsystem, med de fleste mulighetene vi er vant med. Du kan velge om du vil "låse" Rayne til en fiende av gangen (noe som også gjør henne mer effektiv til å blokkere motangrep) eller om du bare skal sparke og slå i den retningen nesa hennes peker. Sistnevnte kan være effektivt når fienden klynger seg rundt deg (og de liker de jo, fornuftig nok). Begge deler fungerer vanligvis godt, og kampene er både raske og heftige.

Fiender med bæretillatelse
Noen fiender har med seg våpen som køller, kubein og spader (og de kan også finne på å plukke opp våpen underveis, om de skulle komme over noen). Da kan det være lurt å fokusere på spark fremfor å bruke sverdene dine, siden dette ofte resulterer i at de mister våpnene de bærer på og er lettere å ta. Fiender med våpen er dessuten mye vanskeligere å suge blod av, ettersom de bruker våpnene sine for å hindre deg i å holde deg fast i dem. Det å drikke blod gir deg tilbake tapt helse, samtidig som det er en rask og grei måte å drepe ubevæpnede fiender på. Dessuten kan du bruke ofrene dine som levende skjold mens du drikker.

Mange av fiendene bærer skytevåpen, og da kan "pisken" din være god å ha. Denne kan du bruke til å slenge fiender veggimellom (eller gjennom vinduer, inn i gigantiske kjøttkverner og ned i syrebad, om du skulle ha noe slikt i nærheten), og om de ikke umiddelbart dør av den brutale behandlingen, mister de i det minste våpenet sitt. Du kan ikke bruke andres våpen selv, men får etter hvert tilgang til et slags skytevåpen som trenger blod som ammunisjon (og som dermed representerer nok en grunn til å sette tennene i uheldige fiender).

Noen ganger kan det være greit å gi seg selv litt urettferdige fordeler. Da passer det fint at Rayne er en dhampyr, og har en rekke overnaturlige egenskaper. Hun kan, for eksempel, få tiden til å gå saktere (mens hun selv beveger seg raskere) eller få overmenneskelige krefter. I tillegg kan hun få et slags overnaturlig syn som røper hemmelige dører og andre brukbare ting, og bruke en slags spøkelsesversjon av seg selv til å suge blod fra fiendene (og dermed skaffe helse) mens hun selv er opptatt med dreping. Slike vampyregenskaper krever "raseri-energi", som du skaffer ved å ta knekken på fiendene på ekstra voldelig vis.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden