PlayStation VR2

Bloomberg: – Dårlig etterspørsel for PlayStation VR2

Sony avviser rykter om produksjonskutt.

PlayStation

Det er bare tre uker igjen til lanseringen av PlayStation VR2, det neste forsøket på virtuell virkelighet fra Sony. De nye brillene lokker med en kraftig forbedret opplevelse og en bråte med spill, men fans har visst ikke latt seg overbevise helt enda.

En fersk Bloomberg-reportasje hevder at Sony har fått inn færre forhåndsbestillinger på PlayStation VR2 enn forventet.

PlayStation VR2 får 30 spill ved eller like etter lansering.
PlayStation

Kilder som har snakket med nettstedet forteller at det japanske selskapet derfor har justert ned salgsforventningene. I stedet for to millioner PlayStation VR2-eksemplarer vil angivelig kun én million sendes ut til butikkene i løpet av plattformens første kvartal.

Sony ville ikke si noe om saken til Bloomberg, men har siden kommet med en uttalelse til Gamesindustry.biz. PlayStation-makeren forteller at det ikke er gjennomført noen kutt i produksjonen av PlayStation VR2.

Som flere har påpekt i sosiale medier bruker Sony ordet «produksjonstall». Selskapet sier ikke noe om salgsforventninger eller forsendelser til butikkene, så uttalelsen er ikke en direkte avkreftelse på Bloombergs artikkel.

Dersom etterspørselen faktisk er lavere enn forventet, kan prisen på PlayStation VR2 potensielt ta noe av skylda. Her til lands må man ut med rundt 6 700 kroner for PlayStation VR2, altså mer enn PlayStation 5-konsollen man trenger for å bruke headsettet. Bakoverkompatibilitet er også skrotet, så du kan ikke spille PlayStation VR-spillene du allerede eier.

– PlayStation VR2 kommer ikke til å bli noe mer enn dyrt tilbehør for PlayStation 5, spådde bransjeanalytiker Damian Thong på spørsmål fra Bloomberg.

Hvorvidt PlayStation VR2 blir noen stor suksess eller ikke får vi se fra og med 22. februar, når headsettet rulles ut i butikker.

LES OGSÅ: Sony sier det skal bli lettere å få tak i PlayStation 5 i 2023 »

Siste fra forsiden