Brudd mellom Bungie og Microsoft?

Ryktene vil ha det til at Halo-utvikler Bungie er i ferd med å skille lag med Microsoft.

Dagens store internettrykte er at superutvikler Bungie er i ferd med å forlate Microsoft. Ryktet stammer fra en bloggpost på Seattle Post-Intelligencer, hvor en person som heter Jake Metcalf hevder at han har fått vite om saken gjennom en sikker (men anonym) kilde.

Skjermbilde fra Bungies nyeste spill

Grunnen til skillet mellom de to selskapene skal være at Microsoft visstnok ønsker at Bungie kun skal konsentrere seg om Halo, mens Bungie skal ha et ønske om å gjøre andre ting. Dessuten snakkes det om at Bungie skal være misfornøyd med at Microsoft visstnok ønsker å kontrollere alt de gjør.

Naturlig nok er det stor skepsis til dette ryktet, med tanke på at Bungie er heleid av Microsoft og regnes som kronjuvelen blant studioene deres. I tillegg tviler mange på at Microsoft ville være dumme nok til å gi slipp på skaperne av den største franchisen på Xbox 360 (Halo-serien).

Microsofts kommentar til ryktene har imidlertid skapt flere spørsmål enn svar. I stedet for å avkrefte ryktet med en enkelt setning, sa de bare at de ikke har kommet med noen slike kunngjøringer, og at de fortsatt feirer den globale suksessen til Halo 3. Dette standardsvaret har de gitt flere nettsteder, inkludert britiske Eurogamer.

Bungie har heller ikke ønsket å si noe om saken, noe som virker litt merkelig med tanke på hvor tett deres forhold til brukermiljøet vanligvis er. Det hadde tross alt ikke vært spesielt mye arbeid å skrive en rask nyhetspost hvor de forteller at ryktene er nonsens, om det er det som er tilfellet.

I etterkant av at originalposten har det også kommet flere andre rapporter som kan indikere at noe er på gang hos Bungie (inkludert snakk om at låsene i Bungies bygning er i ferd med å skiftes ut), men det er uklart hvor troverdige de er.

I og med at vi ikke vet kildene for disse rapportene er det i alle tilfeller lurt å ta dem med en stor klype salt.

Siste fra forsiden